Благодарение на широко разпространената информация за вредите и рисковите фактори, употребата на солариуми е спаднала от 5,5% до 4,2%.

Изследванията показват, че ултравиолетовите лъчи предизвикват различни психотични състояния, които се лекуват със специални медикаменти.

Все по-малко американски възрастни използват изкуствените ултравиолетови лъчи, показва ново проучване на член от JAMA дерматологията. Данните показват, че през периода между 2010-2013 г. 1,6 милиона по-малко жени и 400 000 по-малко мъже са използвали закритите солариуми.

Този спад може да бъде добър знак, но някои законодатели настояват за национална забрана на солариумите при населението под 18 годишна възраст. Докладът показва също, че близо 10 милиона души все още използват солариуми, въпреки че всички те са запознати с FDA етикетите, предупреждаващи, че ултравиолетовите лъчи могат да причинят рак.

Антипсихотиците са лекарствени препарати, които могат да действат директно или селективно върху централната нервна система. Те повлияват психичната активност при хората. Психотичните нарушения се разделят на два основни типа: психомоторни и когнитивни. Антипсихотичните ефекти предизвикват спад в интересите и социална изолация. Освен това могат да предизвикат редица странични ефекти.

Между 2006 и 2010 г., антипсихотичнте предписания се увеличили при тийнейджърите и подрастващите, дори при деца на възраст 12 години. Като цяло процентът на антипсихотичните предписания се е увеличил при непълнолетните лица. Според изследователите, тези лекарства се предписват при отрицателни метаболитни ефекти.

Антипсихотиците са медикаменти, които понижават симптомите на психоза, халюцинации, чуване на гласове или объркани мисли. Изследователите са установили, че тинейджърите са сред групите с най-често предписвани антипсихотици, а наркотиците са се използвали за лечение на агресивно поведение, свързано с „Attention-Deficit Hyperactivity Disorder“ (ADHD).

Това е състояние на хиперкинетично разстройство, което се характеризира с нарушаване на вниманието и засяга между 3 и 5% от световното население. Смъртни случаи, които настъпват в резултат от сърдечните заболявания в Съединените щати могат да се понижат с 50%, ако всеки човек избягва пет ключови рискови фактора.

Според ново проучване, публикувано в аналите по вътрешна медицина, тези пет "сърдечно-съдови убийци" са тютюнопушенето, затлъстяването, диабет тип 2, високия холестерол и повишеното кръвно налягане, а за да се постигне успех трябва да се промени начина на живот в национален мащаб.

Солариумите също са сочени като рисков фактор, заради облъчването с ултравиолетови лъчи. Оказва се, че 10% от всички смъртни случаи на хора се дължат на болест на сърцето, която ще бъде елиминирана, ако тези 5 рискови фактора се премахнат.

Нов доклад на Института по медицина, показва, че всяка минута е от значение и може да помогне за спасяването на повече човешки животи. Тази трета водеща причина за смъртност сред населението е по-различна от сърдечен удар.  Сърдечният арест се случва, когато сърцето внезапно спре да бие и често без предупредителни признаци.

Точно сега, процентите на оцелелите извън болнична обстановка са повече от мрачни - по-малко от 6% от хората оцеляват след сърдечен арест. Без лечение в рамките на 10 минути, степента на преживяемост е почти нулева. Но тъй като много малко хора са запознати с CPR тест, се препоръчва разширяване на общественото образование и обучение на диспечерите, отговарящи на спешни медицински услуги (EMS) да помогнат при избираме на спешен номер по телефона.