От загубата на „мъжка сила” не са застраховани, дори и младежи.

Със звукови вълни борят слабата ерекция

С проблема с еректилната дисфункция се справя ударно-вълновата терапия. До това заключение стигат италиански учени от университета на Неапол.

Въздействието на звуковите вълни върху мъжкия полов орган активира растежа на нови нервни клетки, възстановява функцията на кръвоносните съдове.

Съобщава се, че интензивните 20-минутни вибрации не създават дискомфорт на мъжете.

Общо 6 сеанса по 2400 импулса мощна звукова енергия в областта на пениса осигуряват значително по-добри резултати от терапията с таблетки. Според учените, импулсите повишават растежния хормон, което спомага за възстановяване на увредените съдове.

В изследването взели участие 156 мъже, страдащи от захарен диабет. Това заболяване често влияе неблагоприятно на потентността.

Част от доброволците приемали лекарства в продължение на 12 седмици, останалите в допълнение към таблетките, получават ударно-вълнова терапия 2 пъти седмично.

Степента на проблема с ерекцията се определял със специален тест. Установено е, че участниците на комбинирано лечение, постигнали по-добър ефект в сравнение с тези, които приемали само таблетки.

Това означава, че ударно-вълновата терапия е ново оръжие в арсенала на репродуктивната медицина.

Касисът може да помогне в борбата със слабата ерекция

Не само звуковите вълни помагат на мъжете в леглото, но и някои плодове. За да избегнем проблеми с ерекцията можем да похапваме и касис.

През последните години еректилната дисфункция се превърна в доста сериозен проблем, особено сред мъжете над 40 години. Касисът спомага за подобряване на кръвообращението в половите органи.

Своят тъмен пурпурен цвят касисът получи, благодарение на съдържащи се в него антоциани.

Усилва потенцията – спомага за активен синтез на мъжкия хормон, увеличава се пропускателната способност с 35%.

Повишава се сексуалното влечение, появява се допълнителна активност по време на полов акт. Антоцианите отпускат артериите и кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението.

Благоприятно въздействие на мъжката потентност оказват и флавоноидите – растителни пигменти, които оцветяват касиса.

В предходно изследване пък доказано, че приемането на достатъчно флавоноиди се отразява толкова добре на еректилната функция, както и бързото ходене.

Съчетанието на продукти, богати на флавоноиди, с физическа активност намалява риска от еректилна дисфункия с 21%.