На мъжете им е трудно – те ежедневно зависят от женските капризи и не могат да знаят какво им готви любимата за вечеря. А ако знаеха, едва ли биха могли да променят нещо. Така че по-добре да са в блажено неведение. Но все пак какво храна се харесва на мъжете и същевременно е полезна за тях?

Какво обичат да ядат мъжете?

Любимата мъжка храна е това, което може да се изяде бързо и лесно може да се намери в полезрението. Каквито и предпочитания да има на първо място ще бъде изядено това, което е най-лесно може да бъде изядено.

Разбира се, добре е, ако това е вкусно, но впрочем в първите 5 минути се котира всякаква храна. На нашата цел е да нахраним мъжа, така че да се засити и да му помогне да бъде във форма.

Затова удачно решение ще бъдат готовите и полезни белтъчни ястия – пилешко филе на отделни порции, рибно филе, палачинки със сирене, питка с постно месо или със сирене, палачинки със или без пълнеж.

Всичко, което може да се яде, без да се претопля. Да ви напомня на нещо? Това е много подобно на подходът към храненето на децата. Там главното е да се сложат в полезрението необходимите ни продукти, за да не попаднат пред погледа им пушени колбаси и майонези.

В хладилника основната зона, която трябва да концентрираме усилията си е рафтът на нивото на очите.

Белтъчната храна може да се яде в каквото и да количество, а и от нея няма как да се изяде много и мъжът ви няма да напълнее. Затова пък ще се чувства сит и доволен. Сега можете да започнете да се подготвяте за вечерята.

Основно ястие

Месото в супата е маркер за това, че храната е вкусна. Но можете да не варите супата в същия бульон, в който се е варило месото. Вие можете да добавите към супата вече вареното месо, да добавите зеленчуци по рецепта или пък да експериментирате и да сложите всички зеленчуци, които имате в наличност.

Така съществено ще понижите калоричността на ястието, но ако в супата има достатъчно месо и подправки мъжът ви ще остане доволен.

Зеленчуците на грил са още една забележителна находка. Те са изключително вкусни, но в тях няма печено масло и има шанс да са останали витамини. Можете да приготвите зеленчуците на грил или направо на скарата, като ги очистите от кората, нарежете ги и ги полеете със зехтин.

А могат и просто да се сложат без допълнителна обработка. Такава гарнитура ще бъде отлично решение и за месото, и за рибата.

Още една хитрост – морски дарове. Макароните от твърда пшеница с морски дарове в зехтин са вкусна и полезна вечеря. Морските дарове са на практика лишени от мазнини, но богати на лесно усвоим белтък.

Макароните от твърда пшеница съдържат сложни въглехидрати и растителен белтък.
Риба, яйца, зърнените храни, изварата, белите сирена, ядките – това са леки и питателни източници на белтъци, с които може периодично да се заменя месният белтък.

Какво за десерт?

Вариант за нискокалоричен десерт е ябълковият щрудел. Към полезните десерти могат да се отнесат желето, черният шоколад, киселото мляко с плодове и дори сладоледа. Но най-важното е не повече от 1 порция дневно.