Всяка жена тайничко, или не чак толкова тайничко, си мечтае да бъде обгрижвана от мъжа до себе си, обичана, разбирана, подкрепена и т.н. и т.н. – списъкът на женския пол с изисквания, за да дадат титла „Перфектния“ е страшно дълъг, ако не и безкраен.
Отношението на мъжа може да бъде изключително различно в зависимост от жената, която стои пред него – той не се държи еднакво с всички представителки на женския пол и това е нещо, с което не всички нежни създания са наясно.
Като цяло, жените определят отношението на мъжа към тях. Затова когато един мъж ги третира като нещо по-малко, отколкото са, това означава, че те са позволили да бъдат третирани като по този начин – че са показали със собственото си държание, че са именно това.

И започват да следват безкрайни оплаквания по телефонните разговори с приятелки и създаване на какви ли не абсолютно ненужни драми, които най-често никому не помагат, но пък за сметка на това са в състояние коренно да влошат взаимоотношенията ви с даден мъж.

„Той не ми се обади навреме.“, „Той се държи зле с мен.“, „Той ме нарани.“ и т.н. Това са само част от думите, които най-вероятно чуваме непрекъснато от близките ни приятелки или пък ако не, сме хората, които ги казват.

Жените сме в състояние да прекараме часове, страдайки за нещо, което са ни казали, и което ни е наранило, обвинявайки мъжа и самосъжалявайки се, но рядко се замисляме с какво точно сме предизвикали подобно отношение. А винаги, винаги сме го предизвикали с нещо, дори и несъзнателно.

Защото много от жените имат претенции мъжът да се държи като истински джентълмен с тях, но не си дават сметка, че те самите трябва да се държат като истински дами за тази цел.

За да получим мечтания мъж от романтичните филми и да изживеем с него любимите си еротични романи, то трябва изключително дълбоко да преосмислим държанието си.

Защото не много жени в днешно време са свикнали да показват, че заслужават подобно отношение. В съвременното напрегнато ежедневие, напротив, представителките на нежния пол са свикнали, че трябва да се справят сами с какви ли не неща, че трябва винаги да бъдат силни, че трябва винаги да бъдат опора на другите и не много дами всъщност се държат като такива.

 

Не много дами помнят или са били научени как да бъдат дами.
Женственост. Това е нещото, което трябва да притежавате, за да накарате мъжа до вас да бъде джентълмен.

Женствеността, обаче, не се изразява толкова в тялото ви, колкото в начина, по който се държите, начина, по който мислите и самото ви излъчване.
Ако не покажете, че вие сте дамата, то не давате на мъжа никакъв стимул той да се държи с вас като с такава.

А в какво се изразява, това да бъдете дама?

Изразява се в това да си знаете цената. Да излъчвате гордост и самочувствие, дори и с походката си, дори и с погледа си, но в никакъв случай надменност.

Да не се страхувате да обуете секси къса пола и високи токчета. Да знаете какво заслужавате и какво искате от живота.

Когато се приближите до вратата, не се бутайте да я отворите – изчакайте няколко секунди да ви я отворят. Ако това не стане, разбира се, си я отворете сами, но дайте шанс на мъжа до вас да влезе в ролята на мъжа.

Покажете му, че струвате скъпо – че да ви има струва скъпо. Покажете му, че ще бъде заменен, ако не се държи подобаващо, но не с типичните за много съвременни жени, евтини номера.

Напротив, направете го с класа и стил. И му дайте повод да остане. Не бъдете нещо, което не сте, но дайте да се разбере, че това, което сте си заслужава усилията.

Оставете го да се бори за вас. Оставете го да се опитва да ви впечатли. И никога не създавайте впечатление, че сте само и завинаги негова, независимо от всичко.

Защото така му давате причина да се отпусне. Така му давате правото да ви третира като негова собственост – трябва да знаете, че вие сте ничия.За да ви уважават, трябва вие да се уважавате – видимо. За да ви обичат, трябва вие да се обичате.

Защото жената определя това как партньорът й се държи с нея, съзнателно или несъзнателно. В днешно време, в повечето случаи, несъзнателно.

Затова и има толкова много наранени жени, затова и има толкова много плачещи жени, които се чудят какво са направили грешно.

Причината се крие във вас, не в него. Винаги, дори и да не го осъзнавате.
Затова бъдете дама, за да се държат с вас като с дама. Направете избора си съзнателен, живейте живота си съзнателно.

И ще забележите разликата. И то много скоро.