Нашите съвети ще ви помогнат да решите въпроса как да не напълнеете, когато сте на почивка, и когато се върнете у дома от лятната отпуска да се гордеете с красивия шоколадов тен и отлично запазена форма.

По време на отпуската се опитваме да се насладим на живота в пълна степен. И понякога губим мяра не само в развлеченията, но и с консумацията на различни вкусотии.

А ако изберем и хотел с хранене „all inclusive“, тогава практически невъзможно да спазваме какъвто и да било хранителен режим.

Как да получим максимум удоволствие от летните пътувания и да не натрупаме излишни килограми по време на отпуската?

1. Почивайте активно

Не стойте през цялото време като тюлен на плажа. Движете се, плувайте, разхождайте се по брега, играйте волейбол. Ако нямате желание за това – редувайте отдихът на плажа с екскурзии из местността.

2. Глезете се

Глезете вкусовите си усещания, но избирайте такива храни, които да не добавят сантиметри към талията ви. Задължително яжте плодове, дегустирайте от местните морски дарове, салати, зеленчуци на грил, риба.

Помислете какво освен храната може да ви достави радост. През почивката се наслаждавайте на свободата, откритията, изкуството, спорта, секса, а не мислете през цялото време какво да ядете.

Придържайки се към тези правила със сигурност няма да успеете да напълнеете по време на отпуска.

3. Оставете нощта за сън

Да се танцува е прекрасно, но все пак не правете това до късна нощ. Веднъж можете да си позволите да отидете на нощна дискотека, но няма смисъл да сте там всяка нощ.

Както е известно пълноценният сън помага за поддържане на метаболизма в нормата, и дори за отслабване. Освен това нощната дискотека обикновено не минава без спиртни напитки и мезета. По добре се разходете преди лягане по крайбрежната улица.

4. Гастрономическите турове и “all inclusive” са забранени

За да не надебелеете по време на отпуската, избягвайте шведските маси, които са сериозно изпитание, тъй като ни се иска да пробваме всичко, което има на тях, при това не за един път.

Не се поддавайте на изкушението – на практика не е реално. Но по-добре за фигурата и много по-евтино излиза на квартира или на вила на морето, където ще можете да си готвите самостоятелно.

Не забравяйте, че и напитките също са калорични. От мохито, лимонади, млечни шейкове, може лесно да се напълнее, дори ако изобщо не се храните.

Пийте повече чиста вода, която отлично стимулира организма. Ако у дома са ви достатъчни 2 литра, то под палещото слънце, ще са ви необходими не по-малко от 4.

5. Гледайте се по-често в огледалото

За да не напълнеете през отпуската, не забравяйте за себе си. Много често, когато тръгваме за море, желаем силно да си отпочинем с душа и тяло.

Много момичета веднага си изплитат африкански плитки, които им позволяват да не се мисли за макиажа. Това е правилно и комфортно. Всичко това е правилно и комфортно, но пък съвсем да забравяме за тялото не е препоръчително.

Продължавайте и през отпуската да правите сутрешна физзарядка, да използвате овлажняващи и повдигащи кремове. Би било отлично да отидете и на масаж по време на отпуската.