На повечето хора им е трудно да разберат какво желаят в този живот, ако мечтаят за резултатите – всички те изглеждат привлекателно. А ако се замислите, какво сте готови да пожертвате, за да получите желаното, то тогава всичко ще си дойде на мястото.

Всички желаят да се чувстват добре, да живеят в безопасност, да бъдат щастливи. Всички желаят връзката им с партньора да е стабилна, както и да правят възхитителен секс с него, всеобщо уважение и достатъчно средства за съществуване. Защото да иска човек е много просто.

Ако някой ви попита какво желаете от този живот, то вие ще отговорите – искам да бъда щастлива, да имам добро семейство и да харесвам работата си. Това е толкова разпространен отговор, че изобщо не характеризира човека.

Съществува много по-интересен въпрос, който вие по-скоро никога не сте си задавали. Каква болка желаете да изпитате в живота си, затова че се борите? Това в голяма степен определя това как ще протече вашият живот.

Всички желаят да получат резултат, но се боят от процеса

Всички искат да изградят блестяща кариера и да постигнат финансова независимост, но малко са тези, които мечтаят за 60-часова работна седмица, дълги съвещания, скучна работа с документи, умения за ориентиране в корпоративната йерархия и продължителен престой в малък кабинетен ад.

Хората желаят добра длъжност и висока заплата без рискове и жертви. Не желаят да се отказват от някои свои потребности и желания, заради богатството, дори ако това е необходимо.

Всички желаят качествен съюз и здрава връзка с половинката, но не всеки е готов за изясняване на отношенията, за психодрама, за мълчание от обида и необходимост от намиране на компромис.

Защото за щастието е необходимо човек да се бори. Положителното – това е страничният ефект от преработката на отрицателното. Вие можете да бягате от трудностите много дълго, но по-късно така или иначе ще нахлуят в живота ви.

В основата на човешкото поведение стоят повече или по-малко подобни потребности. Положителният опит се преживява леко, а с негативния ние се опитваме да се борим.

Хората желаят отлична физическа форма. Но няма да я постигнат, докато не приемат болката и физическия стрес, който неизменно съпътства тренировките във фитнес залата.

Просто да поискаш не е достатъчно

Някои си мислят, че да поискаш просто е достатъчно, за да се изпълни желанието. Всички искат нещо, но не всеки го получава. Затова ако един човек иска нещо да постигне в живота, то той е длъжен да заплати за това определена цена.

Ако желаете красиво тяло, то тогава трябва да изпитате напрежението и болката в мускулите, гладът и страданието от преустановяване на консумацията на вредна и мазна храна.

Затова се налага да избираме. Човек не може да живее без болка сред пеперуди и еднорози. Поради тази причина въпросът за страданието е действително важен.

Каква болка сте съгласни да понесете?

Този въпрос ще ви помогне да опознаете още по-добре себе си. Той ще промени живота ви.

Как да определите истинските си желания – вече към същината на въпроса?

Болшинството от тийнейджърите мечтаят да станат звезди – музикални изпълнители. Навярно всеки на 16 години си представя как излиза на сцената под аплодисментите на тълпа фенове.

След това тийнейджърите порастват, трябва да завършат университет, да печелят пари, да създават семейства и да се забавляват. И забравят за музиката. Въпреки всички пламенни мечти и всички ярки визуализации.