Ново изследване, което е фокусирано върху причините, които влияят на сексуалния живот показва, че жените са по-склонни към осъществяване на полов акт, когато са си набавили необходимото количество качествен нощен сън. Друго проучване показва, че за да повишат сексуалното си желание мъжете се нуждаят от повече порно.

Според проучванията за всеки допълнителен час сън през нощта желанието за секс при дамите се увеличава с 14 на сто през следващия ден. При мъжете обаче начинът да се повиши либидото не е толкова „невинен“.

Според резултатите от проведеното университетско изследване гледането на не-хардкор филми за възрастни подобрява производителността на мъжете между чаршафите дори ако самата идея за гледане на порно е непривлекателна за двойките.

Това проучване се противопоставя на резултатите от предходните години, които показват, че порнографията може да понижи желанието на мъжете, когато става въпрос за техните нормални сексуални отношения.

В първото проучване на специалистите от медицинското училище на университета в Мичиган, публикувано в списание „Сексуална медицина“ участват 171 млади и възрастни жени.

Учените анализират техните модели на сън и проследяват сексуалните им преживявания. В това изследване не са участвали мъже, понеже при тях не се наблюдава подобна зависимост.

На следващия ден при жените, които са получили по-качествен нощен сън се наблюдава по-високо сексуално желание. Освен това по време на секс се възбуждат много по-лесно в сравнение с моментите, когато са уморени. Учените определят, че сексуалното настроение се повишава с 14 на сто след всеки допълнителен час сън.

Автор на проучването е д-р Дейвид Калмбич, който споделя: „Ако имате проблеми в спалнята, едно от първите неща, за които трябва да помислите е дали получавате достатъчно сън? Резултатите от нашето проучване показват, че недоспиването може да понижи сексуалното желание и възбуда при жените.“

Изследване на психолози от университета „Конкордия“ в Калифорния показват, че се наблюдават промени в мозъка на мъжете след като гледат порно филми.

В проучването участват 280 мъже доброволци, част от които никога не са гледали порно, такива, които са гледали до 25 часа на седмица и 127 които са имали партньори.

Изследователите определят филмите, които участниците са гледали като еротични, а част от експериментите са проведени в лабораторията. Авторите на изследването професор Джим Фаус и Никол Прайс, откриват, че някои от хората се чувстват по-удобно, когато гледат порно у дома, но голяма част от участниците се възбуждат повече, когато наблюдават филми за възрастни в лабораторията. Промяната на средата не предизвиква чувство на неудобство при участниците, както се е очаквало.

Въпреки че екипа от учени не успява да установи връзка между гледането на порнография и еректилната дисфункция при мъжете, те установяват друга особеност. Много учени твърдят, че честото гледане на еротични филми пречи на мъжете да водят нормален полов живот и част от тях получават вид сексуално разстройство, но това изследване показва точно обратното. Противно на общоприетото схващане, че филмите за възрастни са причина за липса на сексуална активност изследването показва, че със сигурност се наблюдава повишаване на мъжкото либидо. По време на изследването няма нито един случай, който да показва, че мъжете, които гледат порно имат затруднение при поддържането на сексуални отношения с партньорите си.