Какво да правите, ако партньорът ви иска по-често секс? Но пък някои хора нямат чак такава голяма нужда да правят секс, и за тях са напълно достатъчни няколко пъти дневно.

Как да усилите сексуалните си желания, за да бъдете на една вълна?

Това е обяснимо при жените нивото на тестостерона – хормонът, отговарящ за сексуалното желание, е минимум 10 пъти по-малко, отколкото при мъжете.

Този хормон между впрочем отговаря и за издръжливостта, силата, голямата мускулна маса, тоест типично мишките признаци.

Но използването на препарати с тестостерон за повишаване на либидото изобщо не са препоръчителни, дори и под формата на гелове за външно приложение.

Повишаването на нивото на мъжкия полов хормон в женския организъм по фармакологичен път неизбежно води до изменение на външността в мъжка – започва да растат мустаци и брада, кожата става груба и мазна, гласът – по-дебел и т.н. Освен това излишъкът от тестостерон при жените блокира менструалния цикъл и води до безплодие.

Затова ще разгледаме по-безобидните начини за усилване на сексуалното желание.

1. Еротични фантазии

Книгите с игрив сюжет, с описание на пикантни подробности, а също и красивите филми за любов могат да ви тласнат да повторите в живота си екранната романтика, и активизират сексуалното желание.

2. Спорт редовно

Физическите упражнения леко повишават нивата на тестостерон в организма. Неслучайно при всички спортистки е с по-високо ниво, отколкото при останалите жени. Това е научен факт.

Но това не означава, че трябва да вдигате щанги или да мятате гюле. Обикновеният фитнес е напълно достатъчен. Изберете това, което ви харесва – плуване, танци, аеробика и т.н. Така и фигурата ви ще бъде по-стегната, което също е важно за сексуалната привлекателност.

3. Ароматерапия

Макар и миризмите като такива да не могат да предизвикат привличане и ви тласнат към активни сексуални действия, въпреки рекламите, приятните аромати в спалнята настройват човек на еротична вълна, повдигат настроението.

И не забравяйте да подарите на своя мъж парфюм, който именно на вас ви харесва.

4. СПА-процедури

Топлата вана отпуска, облекчава умората и стресът няма да попречи на любовните ви авантюри. Хидромасажът, и по-точно въздействието на насочената водна струя към определена част от тялото, може доста силно да възбужда.

Така че може да се поесперименктира под душа, докато мъжа ви ви изчака в леглото, и се връща подготвен. Или вземете душ или вана заедно.

5. Правилно хранене, внимание към здравето

Не забравяйте не само за редовните посещения при лекар, но и на други специалисти, включително и зъболекар. Всяко неприятно усещане отвлича, разсейва и потиска сексуалното желание.

6. Мъжки комплименти

Известно е, че мъжът обича с очи, а жената с уши. Колкото се може по-често провокирайте мъжа да ви се възхищава, да ви говори колко сте хубава.

7. Слънчеви бани

Ултравиолетовите лъчи въздействат на кожата и водят до образуването на витамин Д и впоследствие на тестостерон. Но загарът трябва да бъде лек.

Прекомерното излагане на слънце води до стареене на кожата и може да предизвика развитие на меланома.

8. Въздействие на ерогенните зони

При много зони такава зона е шията. Могат да се използват висящи обици, които биха могли да въздействат на тази област и да повишат сексуалното желание. Други се възбуждат от ласкави докосвания на гърдите.