Едно от първите места, които се състаряват са вашите ръце. Годините безмилостно ги лишават от красота и финес. Женската ръка трябва да е мека, нежна с гладка и фина кожа и приятна на допир.

Кожата на ръцете е с много малко мастни жлези, а по китките въобще няма. Хидролитният слой е слабо изразен и за това трябва да се овлажняват редовно. Водата също нанася поражения, както и студа през зимата.

Домакините редовно забравят да предпазват ръцете си от тежката битова химия, слагайки най-просто ръкавици. Прекомерното киснене под вода също води ди неблагоприятен ефект. Резултатът е едни загрубели и изхабени ръце.

Редовната употреба на крем е правило, без което не можем да минем. Искаме ли мека и кадифена кожа трябват грижи! Винаги след като си измивате ръцете си слагайте крем. Прекомерното миене изсушава кожата и трябва да я хидратирате допълнително.

Ако сте в една по-напреднала възраст след 40 години, вниманието се увеличава още повече. Когато се приберете, първата ви работа трябва да е насочена към ръцете.

След като ги измиете с хладка вода (горещата и студена предизвикват напукване) ги подушете добре и ги намажете обилно.

Кремовете за ръце с цитрусови екстракти влияят благотворно. Те запазват естествената красота на кожата, като премахват пигментацията и се грижат за пукнатините по нея.

Залагайте на естествени съставки и етерични масла. Те хидратират и овлажняват кожата ви. Ало вера, масло от жужуба, масло от щий, авокадо, зехтин, масло от сладък бадем и редица други.

Ръцете се забелязват от всички. Тяхното състояние, независимо да ли са поддържани добре, или не говори за вас като човек. Отнасяйте се с внимание, а не с немарливост. Масажът им оказва положителни резултати.

Вечер преди лягане е подходящото време да поглезите ръцете си. Масажирайте ги с хидратиращ крем. Ще премахнете умората и напрежението. Това ще стимулира кръвообращението и регенерирането на клетките.

Има едно простичко правило за хубав масаж на ръцете. При кратък масаж се употребява повече сила, а по-дългият изисква по-нежно докосване. Първият вид е насочен към тонизиране, докато втория е подходящ при преумора. Той действа успокояващо.

Изборът от кремове за ръце е изключително богат. Компанията Faberlic е създала специално за вас продукти с натурални съставки и съобразени със сезона. Те деликатно се грижат за ръцете Ви, и ги оставят копринено нежни и гладки.

Не забравяйте, че ако искате красиви ръце трябва да внимавате със сапуна, който ползвате, честотата на миене на ръцете, препаратите в бита и разбира се слагайте ръкавици те са щит за ръцете Ви.