Лицето е първото нещо, което ни представя пред останалия свят. За да се чувстваме добре в кожата си е необходимо да полагаме специални грижи за нея. Дамите са особено загрижени и полагат много усилия в тази насока.

Враг номер едно на кожата на лицето са несъмнено бръчките, който се появяват след определена възраст. Нито една жена не желае да остарее и започва една упорита война с тях.

Съществуват различни кремове, маски, лосиони и други продукти, който допринасят за запазване свежия и младежки вид на лицето.

Случвало ли ви се е да застанете пред щанд на козметичен магазин и да не знаете какъв продукт ще ви е от полза? Те са толкова различни по вид, марка да не забравяме и цената, която също е решаваща.

За да определим кой ще е най-подходящият крем за нас, първо трябва да знаем какъв е типът кожа на лицето ни.

Нормална кожа

Истински късметлийки са жените с такава кожа. Тя е мека, нежна, чиста и свежа. Няма следи от пори и е изключително лесна за поддържане. Обикновено е с равен тен, а дефекти почти не се забелязват.

Може да използвате богата гама от кремове за лице, стига да са за нормална кожа. Продукта, който трябва да изберете е лек крем с предпазваща функция.

Мазна кожа

Характерно при този тип е така досадния блясък, лъскавина. Причина за него е засилената работа на мастните жлези. Порите доста често за запушени, което води до образуването на пъпки. При избора на крем за лице трябва да се вземе предвид, че е добре да е на водна основа.

Суха кожа

Чувствате я опъната и дехидратирана. Тя е противоположна на мазната кожа. Първите бръчки са на лице около устата и очите. Необходимият козметичен продукт, за да я поддържате свежа е хидратиращ крем обогатен с хранителни вещества.

Комбинирана кожа

Проблем при нея е така наречената Т-зона. За тези, който не знаят тя е между челото, носа и брадичката и там се наблюдава омазняване, а в останалата част на лицето, кожата е суха. Продукти на базата на алкохол не се препоръчват. Лек овлажняващ крем е особено подходящ за тази кожа.

Чувствителна кожа

Тя изисква най-много внимание и грижа. По лицето на жени с този тип кожа се виждат капилярите и в някой от случаите са разширени. Често са склонни към алергични реакции към различни козметики.

Важно е да не се използват продукти с алкохол в тях. Кремовете, който оказват благотворно влияние са хипоалергенни.

Голямо разнообразие от кремове за лице предлагат Faberlic. В тяхната иновативна кислородна козметика ще намерите подходящия продукт за всеки от петте типа кожа.