Какви са типовете кожа на лицето?
Полезно

Лицето е първото нещо, което ни представя пред останалия свят. За да се чувстваме добре в кожата си е необходимо да полагаме специални грижи за нея. Дамите са особено загрижени и полагат много усилия в тази насока.

Враг номер едно на кожата на лицето са несъмнено бръчките, който се появяват след определена възраст. Нито една жена не желае да остарее и започва една упорита война с тях.

Съществуват различни кремове, маски, лосиони и други продукти, който допринасят за запазване свежия и младежки вид на лицето.

Случвало ли ви се е да застанете пред щанд на козметичен магазин и да не знаете какъв продукт ще ви е от полза? Те са толкова различни по вид, марка да не забравяме и цената, която също е решаваща.

За да определим кой ще е най-подходящият крем за нас, първо трябва да знаем какъв е типът кожа на лицето ни.

Нормална кожа

Истински късметлийки са жените с такава кожа. Тя е мека, нежна, чиста и свежа. Няма следи от пори и е изключително лесна за поддържане. Обикновено е с равен тен, а дефекти почти не се забелязват.

Може да използвате богата гама от кремове за лице, стига да са за нормална кожа. Продукта, който трябва да изберете е лек крем с предпазваща функция.

Мазна кожа

Характерно при този тип е така досадния блясък, лъскавина. Причина за него е засилената работа на мастните жлези. Порите доста често за запушени, което води до образуването на пъпки. При избора на крем за лице трябва да се вземе предвид, че е добре да е на водна основа.

Суха кожа

Чувствате я опъната и дехидратирана. Тя е противоположна на мазната кожа. Първите бръчки са на лице около устата и очите. Необходимият козметичен продукт, за да я поддържате свежа е хидратиращ крем обогатен с хранителни вещества.

Комбинирана кожа

Проблем при нея е така наречената Т-зона. За тези, който не знаят тя е между челото, носа и брадичката и там се наблюдава омазняване, а в останалата част на лицето, кожата е суха. Продукти на базата на алкохол не се препоръчват. Лек овлажняващ крем е особено подходящ за тази кожа.

Чувствителна кожа

Тя изисква най-много внимание и грижа. По лицето на жени с този тип кожа се виждат капилярите и в някой от случаите са разширени. Често са склонни към алергични реакции към различни козметики.

Важно е да не се използват продукти с алкохол в тях. Кремовете, който оказват благотворно влияние са хипоалергенни.

Голямо разнообразие от кремове за лице предлагат Faberlic. В тяхната иновативна кислородна козметика ще намерите подходящия продукт за всеки от петте типа кожа.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.67 15

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg