Прието е да се смята, че момчетата губят девствеността си на възраст между 14 и 17 години, а към 18-20 години вече имат добър сексуален опит. Те умеят да доставят удоволствие на и себе си, и на партньорката си. Но това невинаги е така.

Така че мъжката девственост се смята за проблем, заради американските младежки филми като „Американски пай“. Но едни представители на силния пол просто разпиляват цялата си енергия в заниманията със спорт, училището, с приятелите.

Други слушат майките си, която твърде много пазят своите момчета. А някои млади хора се боят да не се заразят с някакви венерически заболявания или нежелана бременност при девойките.

Какви са особеностите на секса с девственик?

Най-разпространените причини защо момчето желае да загуби невинността си колкото се може по-рано, са любопитството, повишаване на самооценката, желание да изглежда по-зрял пред приятелите си, или пък неговата приятелка желае да се лиши от девствеността си с любимия човек.

Жените пък, ако им се налага да бъдат първи в живота на мъжа, често не знаят как да се държат и поради тази причина допускат много грешки. Сексът с девственик има своите предимства – жената може да бъде сигурна, че сте остане в неговата памет завинаги.

И няколко прости правила ще ви помогнат да избегнете неприятните моменти на първата нощ.

Ако момчето не е казало, че е девствено, това означава, че се срамува, а е възможно и да се страхува от секса. Няма смисъл да бъде успокоявано, тъй като това само негативно ще повлияе на емоционалното му състояние.

Жената или девойката трябва да забрави просто, че партньорът ѝ няма сексуален опит и да не задава излишни въпроси. Важно е да осъзнае, че девствеността не е някакъв сериозен проблем, и това не е причина да се отказвате от секс.

Ако партньорката е по-опитна от партньора, то тя не трябва веднага да се опитва да демонстрира своите постижения, а е необходимо да предостави на мъжа възможност да се разкрепости.

Когато в отношенията постоянно доминира жената, то партньорът бързо привиква към това и вече няма да може да взема инициативата в свои ръце.
Мъжете се отнасят много сериозно към своята невинност, поради тази причина жената трябва да се постарае да го накара поне малко да се отпусне.

Добре е да се опита прелюдията да се превърне във весела игра – например бой с възглавници, вземане на съвместен душ, намазване на тялото на партньора със сладолед с „похапване“ впоследствие на намазаните части. Най-важното е партньорът да възприема сексът като удоволствие.

За по-голяма разкрепостеност партньорите могат да изпият по чаша вино, но насилственото наливане с алкохол не е препоръчително. Може да се обясни на момчета да изпие 100 грама за храброст. Често девствените момчета изпиват твърде голямо количество за "храброст", което води до неуспех що се отнася до постигане на ерекция.

Затова алкохол по-силен от вино преди секс, особено когато е първият в живота на момчето, не трябва да се пие. Бирата и конякът също не са желателни.
Момчето или младият мъж не бива да се поучава от партньорката си как да ѝ достави удоволствие, сякаш е на урок по математика.

Жената трябва да прави това по невербален начин, тоест да се насочи ръката му там, където най-много ѝ се харесва, със стонове трябва да му показва какво именно от него желае.