Отдавна се говори, че лечението със сперма оказва положително въздействие върху целия организъм. Но истина ли е това? И досега битува мнението, че ако се приема сперма вътрешно, човек може да се отърве от хроничен гастрит.

В други случаи се твърди, че еякулатът е възможно да предизвика цироза на черния дроб. Естествено, не е възможно гастрит да се излекува със сперма.

Както и при всяко друго заболяване, в спермата не се съдържат достатъчно количество полезни компоненти, които могат да се справят с всички патологични изменения.

Семенната течност е белтъчна смес, която се разгражда до голяма степен от храносмилателния тракт, но за нейните целебни свойства почти нищо не е известно на медицината.

Хормоналните съединения, които се съдържат в нея, са способни да подобрят жизнения тонус на жената и да увеличат нейната сексуалност.

Но веднага щом спермата попадне в стомаха, се разлага под действието на стомашните сокове. Поради тази причина и никакъв ефект не може да се очаква от нея, тоест няма никакво терапевтично въздействие.

Семенната течност е предназначена единствено за оплождане и не притежава други свойства.

Влияние на спермата върху организма

То може да бъде разнообразно, но само не и лечебно. Много жени твърдят, че еякулатът помага за справянето с доста здравословни проблеми, но всъщност не е така.

Да продължим да доуточним въпрос с изцелението на хроничен гастрит – семенната течност не може да го излекува, тъй като се разгражда под въздействието на стомашния сок.

Но не съдържа и каквито и да било вредни компоненти. Поради тази причина – да се твърди, че употребата на семенна течност може да причини редица здравословни проблеми също е глупаво.

Не е нужно да се опитвате да си мажете с нея лицето или пък цялата кожа – никакъв ефект няма да има.

За полезността от такова използване на спермата е трудно да се говори, тъй като тази обикновена белтъчна смес може да предизвика и алергични реакции.

В този случай може да пострада не само лицето, но и цялото тяло. Поради това всички твърдения за нейната полезност са напълно безпочвени.

Ако имате желание, можете и да експериментирате, но едва ли това ще ви даде нещо. На организма на човека спермата по никакъв начин не му влияе.

Сперма за кожата

Нито едно изследване не потвърждава факта, че семенната течност може да окаже положително въздействие на кожата, тъй като никакви чудодейни подобрения не са били наблюдавани.

Защо тогава все пак е възникнала хипотезата, че спермата е възможно да помага за справянето с недостатъците на кожата. В самата семенна течност присъстват доста полезни съставки.

Мехлемите, в които присъства семенна течност, е възможно в бъдеще да се превърнат в средства срещу стареенето, благодарение на витамин С и В12, които на свой ред стимулират образуването на естествен колаген в кожата и като цяло подобряват външния ѝ вид.

Поради тази причина може да се експериментира с някакъв крем, съдържащ семенна течност, но все пак в България не е известно да се продават такива.

Ако страдате от няколко алергии, е силно препоръчително да не си правите експерименти със спермата, тъй като е много вероятно да получите алергична реакция и към нея.

Като заключение, е добре да се каже, че е глупаво да се говори, че спермата въздейства благоприятно на целия организъм.