Животът в съгласие с фазите на луната ще ви позволи да запазите здравето си и винаги да бъдете в отлична форма. Ако правите правилно това, то никога няма да ви безпокои усещането за спад на силите и апатия.

Новолуние – когато нямате сили

Периодът на новолуние е най-сложният етап от живота на човека. В тази фаза на Луната той се чувства вял и сякаш без сили. Енергията буквално не му достига за нищо.

Но с нарастването на Луната енергията на човека също започва да се увеличава.

Забележително е, че на новолуние мъжете реагира по-силно, отколкото жените – те стават по-агресивни и раздразнителни.
Както разбирате, в този период не е желателно да се занимавате с тежки физически натоварвания.

В период на новолуние се регистрират максимално количество инсулти и инфаркти, затова не е желателно да се обременявате с допълнителни натоварвания, имайки предвид възможните тежки последствия от това.

Растящата луна – време за нов живот

Вместо да започвате от понеделник, по-добре започнете извършването на нещо ново или на някаква диета във фаза на растяща луна. Това е най-доброто време за промяна на начина на живот и за укрепване на организма.

По време на растящата луна вие ще чувствате огромен прилив на енергия. Заниманията със спорт ще ви вървят много леко, а всички нови начинания непременно ще имат успех.

Повишеният енергетичен статус също благотворно се отразява на провеждането на профилактично лечение. Приемът на витаминно-минерални комплекси и на биологично-активни добавки по-добре да се провежда именно в този период.

Във фазата на растящата луна организмът бързо поглъща всичко, което попада в него. Обикновено в този период апетитът съществено се увеличава, затова е необходимо да се храните по-внимателно.

То трябва да бъде балансирано, но не и да бъде излишно.

Пълнолуние – когато чувствата се обострят

Именно при пълнолуние човешката психика става по-уязвима. В този период чувствата и емоциите се обострят, особено при жените, тъй като те много по-силно реагират на пълнолунието в сравнение с мъжете.

Често при пълнолуние хората не могат дълго време да заспят, поради голямото количество енергия, с което разполагат. Поради повишената емоционалност по време на пълнолуние не се препоръчва да се установят отношения или да се решават конфликти.

Симптомите на съществуващо заболяване също по-силно се проявяват именно по време на пълнолуние. Както показват изследванията, в този период кръвта е по-разредена и по-трудно се съсирва.

Поради тези съображения не се препоръчва провеждането на хирургични интервенция по време на тази фаза на луната, тъй като често биват съпроводени от усложнения.

Физическата активност по време на пълнолуние е желателно да се ограничи. Вместо прилив на енергия, по-скоро те предизвикват апатия и влошаване на настроението.

Помислете и за това как се храните, по време на пълнолуние до минимум трябва да се понижи консумацията на месо. От алкохолът е желателно напълно да се откажете.

Препоръчва се прием на големи количества течности – най-добре обикновена вода, сокове и изцедени пресни плодове, билкови чайове.

Намаляващата луна – време за поправяне на грешки

Тази лунна фаза е прекрасно време за избавяне от всичко онова, което много силно ви дразни, в частност хроничните заболявания.

Ние всички знаем, че те почти не се лекуват или това става с големи усилия и именно фазата на намаляващата луна е период за провеждането на терапии при наличие на такива заболявания.