Популярният и любим на всички магданоз е неизменна част към повечето обичайни ястия. Всички части на растението са без съмнение полезни. Освен това е ефективно използването му с цел отслабване.

Отвара от магданоз за отслабване

Неповторимият и същевременно специфичен вкус на магданоза е обусловен от високото му съдържание на етерични масла, които са с висока антиоксидантна активност, притежават противораково действие и бактерициден ефект.

Използването на магданоз за отслабване се обяснява с наличието в неговия състав на голямо количество груби несмилаеми влакна.

Магданозът е богат още на следните минерали и микроелементи – калий, магнезий, желязо, фосфор и цинк, а също и на витамини, в частност от групата В, А и С.

В състава на това растение влиза също и ценното органично съединение инулин, участващо в множество важни ендогенни биохимични реакции.

Поради това магданозът е показен за хора, страдащи от диабет за нормализация на кръвната захар.

Най-полезен е пресният магданоз, а при добавянето в различни ястия, следва да се пази от въздействието на високите температури.

Използването на магданоза за отслабване се основава на диуретичния ефект от употребата на този продукт.

Освен това въздейства благоприятно върху функцията на надбъбречните жлези, което също препятства трупането на излишни килограми.

Магданозът също така стимулира храносмилателните процеси – чревната перисталтика, чернодробната функция, бъбреците и пр.

Може да се употребява във всякакъв вид, тъй като съдържа минимум калории – калоричността на магданоза е 36 килокалории на 100 града продукт и стимулира липидния тъканен обмен.

Най-добър ефект се постига при използването на магданоза като отвара, настой или чайове.

Магданозът подпомага отслабването и спомага за задържането на нормалните килограми, ако употребата му се съвмести с правилно хранене, двигателна активност, здравословен начин на живот.

Магданозената отвара действа противооточно и помага за справянето с излишните килограми чрез извеждане на излишните течности от организма.

Например, можете да се възползвате от следната рецепта – 100 грама магданоз се заливат с 1.5 литра гореща вода, слага се на бавен огън до кипване, добавя се една капка йод и сок от един лимон.

Получената отвара се изпива за един ден, а пълният курс продължава 10 дни подред.

Смята се, че благодарение на невисоката си калоричност, освен за отслабване, магданозът помага, и за изчистване на кръвоносните съдове и за нормализиране на кръвната захар.

Магданозът с цел отслабване може да се използва също и като настой. 2 чаени лъжички настърган магданоз се заливат с чаша вряла вода и се оставят да престоят 15 минути.

След това настоят се прецежда и се изпива на гладно. Курсът продължава 2 седмици, след това се прави месечна почивка и лечението се повтаря.

Преди обаче да преминете към използване на магданоз с цел отслабване, то следва да се консултирате с лекуващия лекар.

Противопоказания за употреба на тази подправка в необичайно големи количества са бременност, хронични заболявания на отделителната система, а също и някои заболявания в острата им фаза.

Съгласно многобройните отзиви корените на магданоза също са ефективни за отслабване. Корените се настъргват на ренде, като се добавят 2 супени лъжици каквото и да е рафинирано растително масло.

Като се отчита калоричността на магданоза, получената смес е идеално хранене за разтоварващ ден, който може да се повтаря 1 път седмично в продължение на 1-3 месеца.