Можете да изненадате любимите си хора с вкусни шоколадови десерти от пудинги и сладкиши, до фондю, трюфели и пайове. За да започнете да експериментирате с тези изкушения, сме подбрали 10 вкусни рецепти с шоколад,които бързо ще се превърнат в любимото изкушение на цялото семейство.

Торта с горещ шоколад

Смесете ¾ чаша брашно, ⅔ чаша какао, 5 супени лъжици еспресо, една чаена лъжичка бакпулвер и щипка сол в купа. Разбийте ¼ чаша безсолно масло в отделна купа и добавете ⅔ чаша кристална захар разбъркайте, докато съставките се размесят добре. Направете тестото на малки парченца и оставете в хладилник за няколко часа, преди да започнете да печете.

Шоколадови кексчета

Смесете ½ чаша кристална захар и ¼ чаша масло в купа и разбийте на ръка, докато сместа стане сладка. Добавете  ½ чаша яйчен заместител и една чаена лъжичка екстракт от ванилия. Разбийте брашното, ⅓ чаша какао, чаена лъжичка сода за хляб и щипка сол, докато сместа стане гладка. Добавете настърган шоколад и изпечете.

Шоколадов пудинг

Размесете  ½ чаша кристална захар, 3 супени лъжици какао, царевично нишесте и щипка сол в дъното на тенджерата. Добавете 2 чаши нискомаслено мляко и 1 чаша кондензирано мляко, което не съдържа мазнини. Сместа трябва да заври и да се обърне след няколко минути. Като отделите крема от котлона, добавете парченца шоколад и една чаена лъжичка екстракт от ванилия. Смесете всичко и оставете в хладилника преди да сервирате.

Шоколадови бисквитки

Сложете в стъклена купа натрошени парченца шоколад и включете микровълнова фурна на висока мощност, докато шоколада се разтопи. Добавете чаша ориз „Krispies“ и ½ чаша нарязани бадеми, сушени череши и ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия, като постоянно разбърквате. Изсипете сместа върху голяма чиния и оставете да се охлади. Сервирайте десерта при стайна температура.

Пай „Шоколадова целувка“

Смесете ¾ чаша захар, царевично нишесте и сол в тенджера, добавете парченца шоколад и 2 чаши обезмаслено мляко. Сварете за минута, докато непрекъснато разбърквате. Смесете три добре разбити яйчени жълтъци и варете още 5 минути, докато непрекъснато разбърквате. За да направите целувки, смесете три белтъка, сметана, ½ чаша захар и ванилия. Разбийте сместа, докато стане мека и пенеста. Смесете шоколада и целувките и добавете корите за пая.

Трюфели с бърбън

Смесете 3 супени лъжици кафява захар, 2 супени лъжици пълномаслено мляко и 1 супена лъжица сироп от тръстика в тенджера и оставете да се вари на силен огън, докато захарта напълно се разтвори.

Добавете, докато разбърквате една супена лъжица бърбън, една чаена лъжичка екстракт от ванилия и настърган шоколад. Изсипете сместа в плитка чиния и я оставете в хладилник за няколко часа. След това оформете малки топчици и сервирайте.

Шоколадов пудинг с хляб

Нарежете една сладка питка на половина. Изпечете 2 чаши от тези хлебни кубчета за 5 минути при 350 градуса. В средно голяма купа добавете ⅔ чаша нискомаслено мляко, 2 супени лъжици неподсладено какао, една супена лъжица ликьор „Калуа“, екстракт от ванилия и 1 разбито яйце, като разбърквате сместа през цялото време. Смесете с препечения хляб и оставете в хладилника за няколко часа.