„Размерът няма значение” - чували ли сте това твърдение? Въпреки това, след като прочетете тази статия, наистина ще си дадете сметка, че размерът няма значение.

Продължавайте да четете тази статия, за да разберете кои са най-тежките хора на планетата.

Не си мислете, че ако тежите 150 килограма сте дебели, защото има хора, които носят над 400 килограма на плещите си.

Има два вида дебели хора. Първите са наднормено тегло, поради техните хранителни навици, а другите - заради някои сериозни заболявания.

Може ли да си представите човек, който тежи 300 килограма до вас? Тези тежки хора са изправени пред редица трудности в живота си. Така че, те се нуждаят от допълнителни грижи, внимание и медицинска помощ.

Сега ще видите списък с най-дебелите хора в света:

1) Джон Брауер Минох (1941-1983) - 635 килограма

Той бе най-тежкият човек, който някога се е раждал. Страдал е от огромен общ оток, който е заболяване, при което организмът задържа излишната извънклетъчна течност. Най-шокиращият факт е, че над 400 килограма от теглото му се дължи именно от задържането на течности.

На 12 годишна възраст Джон Брауър е тежал 132 килограма, а с течение на времето до достигането на 22- годишна възраст, неговото тегло е достигало 178 килограма. Освен рекорда му за най-тежък човек в света, той заедно с неговата жена Жанет, която тежала едва 50 килограма, държат рекорда за най-голяма разлика на тегло между смейни двойки.

Хоспитализацията на Джон е предизвикала доста трудности. Дузина пожарникари и спасителен отряд са били необходими, за да го транспортират с модифицирана носилка. В болницата той е бил настанен върху две легла, поставени едно до друго.

Той също поставя и нов рекорд за най-много свалени килограми. След строга диета, Джон успява да смъкне 419 килограма от своето тегло.

2) Халид бин Мохсен Шаари (1991 - до момента) - 610 килограма

Когато кралят на  Саудитска Арабия разбрал, че в страната му има човек, който не е излизал три години от дома си, направил всичко възможно това да се случи. Става дума за 610-килограмовия Халид бин Мохсен Шаари, който след усилията положени от краля, успява да бъде транспортиран до медицинския център.

По-късно е установено, че той губи повече от половината от телесното си тегло, след като е преминал бариатрична хирургия. Въпреки това, Шаари не може да ходи сам и се нуждае от специална инвалидна количка.

3) Мануел „Меме” Урибе Гарца (1965-2014) - 597 килограма

Той е смятан за „рок звездата на най-тежките хора в света”, защото винаги е бил поставян под светлината на прожекторите, заради теглото си.

Мануел Урибе е роден в Мексико и страда от затлъстяване. Той използва мексиканската телевизионна мрежа, за да може да се прочуе и да потърси помощ.

Много хора се отзоваха и успяха да му помогнат. След известно време той бе представен в два теливизионни документални филми, един през 2007 г. - „Най-тежкият човек в света”, и друг през 2009 г. - „Най-тежкият човек в света се жени”.

От 597-килограмовото си тегло, той губи 230 килограма с помощта на специалисти по хранене и поръчкови диети. Когато е починал, той е тежал близо 394 килограма.

Интересното е, че и при тримата най-тежки човеци в света се наблюдава невероятно стопяване на техните килограми и съответно постигане на по-добро здравословно състояние.