Ежедневно повече от 80 млн. души получават травми по време на секс, които нанасят сами на себе си. Най-разпространените са синини, изгаряния и натъртвания.

Ежедневно по целия свят 240 милиона души правят секс. Всеки човек е интимен с партньор приблизително 5100 пъти през живота си. Всеки ден 33% от тези 240 млн. получават травми при секс, като си ги нанасят сами.

Най-разпространените травми при секс

Смята се, че най-добрият секс е този, по време на който съзнанието на човека се спуска до ниво инстинкт, а интелектът се изключва.

Но с появата на животинската страст нивото на усещането за самосъхранение се понижава, затова травмите се усещат едва след завършването на половия акт. Основните увреждания по време на интимни ласки:

• Разтежения на мускулите;
• Наранявания на гърба;
• Изгаряния от килима или от леглото, в резултат на триене;
• Хематоми на раменете;
• Изкълчвания на коленете;
• Усукване на мускулите на гърба;
• Изкълчване на глезените;
• Извиване на пръстите назад;

Най-много и най-често страдат коленете. Една от най-любимите пози за секс е коленно-лакътната. Партньорите зашеметени от страстта не чувстват дискомфорт или неприятни усещания.

След това се оказва, че на коленете се появява изгаряне 1-ва степен в резултат на триенето на килима или на триенето на килима. Също е възможно да се развие бурсит – възпаление на околоставните торбички – бурсите.

Любителите на по-нестандартните пози по време на секс страдат от различни разтягания на сухожилията, шията, гръбнака. Ако вашето тяло не е подготвено за различни акробатични трикове, то използвайте подръчни средства, например възглавници, които ще намалят излишното натоварване на мускулите.

Правете упражнения за разтягане на мускулите, за да бъдете готови за всяка поза в секса.

Също така често по време на секс се случват и травми на половите органи – например, най-често счупване на половия член се случва по време на полов акт.

Чува се характерно хрущене или пукане. Мъжът изпитва изключително силни болезнени усещания в областта на половия член. Травмата е достатъчно сериозна и изисква спешна медицинска помощ.

Какво още е възможно да стане причина за травма по време на секс:

Изхвърляне на семенна течност в очите. Понякога и това се случва. При попадане на сперма, очите е възможно да се възпалят и почервенеят за няколко часа. Също по този начин е възможно да се „хване“ хламидиоза на очите, ако партньорът е инфектиран.

Във всеки случай, дори и да не се заразите с инфекциозни заболявания, еякулацията в очите е болезнен и неприятен инцидент.

Нападение на котка

По своята природа котките са ловци. Какво мислите, че би направила котката, когато ви ви види без дрехи да се клатите в леглото? На „щастливите“ стопани на котките ще им се наложи да страдат драскотини и порязвания по гърба, задните части и други много чувствителни зони.

Някои мислят, че по този начин котката се опитва да защити стопанина си от нападение. Преди секс се уверете, че мъркащият ви домашен любимец е на безопасно място и каквито и добри намерения да има, не би могъл да ви попречи.

Използване на различни предмети

Лекарите по целия свят събират колекция от различни чужди предмети, които хората се опитват да използват за анално самозадоволяване, а след това не могат да извадят самостоятелно.