Ако сте започнали да тренирате от скоро, то ,най-вероятно, тренировките за вас са вълнуващи и вече виждате, дори, и малък прогрес. За по-опитните във фитнеса обаче, неминуемо идва момент, в който приемате ходенето в залата, най-вече, като задължение.

Много често, губейки интерес, започваме да ставаме и по-немарливи към тренировките. Има начини, по които да разнообразим и да повишим мотивацията си в залата.

Конкретни варианти

Музиката

Малко са трениращите без слушалки. Обикновено, се спираме на един и същ плейлист, любими песни или музика, на която се наслаждаваме само по време на тренировка.

Следващият път, когато хванете телефона в залата, заложете на песен, тотално различна от стила, който, обичайно слушате. Това неминуемо ще направи разлика.

А и не се знае…може пък и да откриете и нова любима песен. Всеки знае, как една добра песен може да мотивира доста добре и дори да ни помогне с нови постижения в залата.

Може би е време да се оттеглиш за малко?

И не, нямаме предвид да седнете пред дивана и да спрете с тренировките. През определен период от време, си отделете 1 или 2 седмици, в които да изпробвате нови форми на физическа активност, различни от фитнеса.

Пробвайте с групови тренировки, тенис, футбол, баскетбол, плуване…възможностите са много.

Дори и да не ви хареса, ще повиши желанието ви за фитнес или, поне, ще ви даде нов поглед към спортуването, а може да ви срещне и с интересни хора.

Нови дрехи

С времето, всеки спортуващ, е установил за себе си, кои спортни дрехи са най-удобни. Купете си спортни дрехи, напълно различни от тези, с които разполагате.

Така освен, че ще разнообразите гардероба си, ще разнообразите и отражението в огледалата в залата. Все пак, новите придобивки ни носят малко или много вълнение.

Разходка по залите

Обикновено, се спираме на 1 или максимум 2 зали, в които да си направим тренировката. И с затворени очи, можем да намерим съблекалнята, знаем кой уред е счупен, кое огледало е с най-добра светлина за снимки и т.н.

Пробвайте да посетите и други зали. Освен, че разнообразявате обстановката, в някои зали се откриват и интересни уреди, с които да натоварите по различен начин различни мускулни групи.

Тренировка с приятел

Съвместните тренировки не са за всеки. Но пък със сигурност познавате някой, който от дълго време иска да влезне във форма.

Ако сте достатъчно опитни, може да му помогнете с изпълняването на упражненията, да му покажете любима тренировка или да го запознаете с някои основни правила. Така освен, че ще бъдете полезни, ще обърнете внимание, дали, случайно, рутината не е навредила на вашата техника.