Според учените тези антитела покриват изцяло вируса и го изчистват от организма за 4 дни.

От американска биофармацевтична компания смятат, че учените, които работят при тях, са успели да открият антитела, които напълно защитават човешките клетки от проникването на коронавируса и го извеждат от организма за 4 дни.

Откритите антитела потискат покриват изцяло коронавируса

Основателят и ръководителят на компанията е съобщил за откритието пред американска медия.

Според него антитялото STI-1499 може на 100% да потисне коронавируса и да се започне да се прилага няколко месеца преди излизането на ваксина на пазара, която още не е създадена.

Желаем да подчертаем, че метод за изцеление има. Съществува решение, което работи на 100%.

Ако в нашия организъм има антитяло с неутрализиращ ефект, то няма да се налага да се спазва безопасна дистанция.

Учените, които работят за биофарцевтичната компания, за предходното десетилетие са изолирали и проучили милиарди антитела, от които са били селектирани няколко стотици многообещаващи видове.

Как антителата блокират проникването на коронавируса

Около десет антитела демонстрират свойства в различна степен ефективно да блокират проникването на коронавируса в клетките на белите дробове и на другите бозайници, като се използват молекулите ACE2. A STI-1499 прави това успешно във всички случаи.

Когато антитялото не позволява вирусът да прониква в клетката на човешкия организъм, то вирусът не оцелява.

Ако не може да проникне в клетката, не се възпроизвежда. Вирусът в края на краищата не умира, ако не му се позволява в клетката.

Според изразът, STI-1499 покрива вируса и го отделя от организма за 4 дни без каквито и да е странични ефекти.

Това са само изявления на директора на компанията, така че не може да се провери дали наистина тези антитела биха могли да се използват след няколко месеца като реално лекарство и дали притежават описаните им почти чудодейни свойства.

Необходими са задълбочени проучвания, тестове за ефективност и на първо място за безопасност.

Звучи наистина прекрасно и тези антитела биха сложили край на необходимостта от прилагането на каквито и да е противоепидемични мерки.