Повечето хора от нас мислят, че ако мъжете не притежават привлекателна външност, то може да ги спаси чувството за хумор. И това наистина е така, но само частично. Защото ако говорим за дългосрочни отношения, то има определено и по-важни качества.

Мъжкият алтруизъм се равнява на повече интимни ласки

Изследванията и в миналото са показвали, че желанието да се дава и без да се иска в замяна, е едно от най-важните мъжки качества, които привличат жените, готови за връзка.

Новото изследване, публикувано в Британско издание за психология, показва, че от алтруистите сред мъжете се радват на по-голямо женско внимание и получават и повече интимни ласки.

За да стигнат до този извод, учените проучват възрастни канадци за количеството добри дела, сред които благотворителност или просто помощ на някого, които са направили за определен период, и количеството секс и партньори за същия период.

Анализът на данните показва, че мъжете-алтруисти правят повече секс с различни партньори, а тези, които имат половинка, интимните ласки били почти ежедневие през последните дни преди провеждане на изследването.

Повторен експеримент, вече с участие на студенти, потвърждава тези заключения.

Интересно е, че в изследване от 2016 г. на същата тема е установено, че жените избирали привлекателни и егоистични мъже , когато ставало въпрос за връзка за една нощ.

Не е важно дали са били привлекателни или не много, когато ставало въпрос за сериозни отношения.

Кога жените спират да ценят мъжкия алтруизъм

Предходното изследване показва, че жените ценят алтруизма в мъжете, че това издава в тях значими за бъдещия родител качества.

Грешка е да се твърди, че всичко се гради само на един алтруизъм. Генетичната химия, това, което наричаме любов от пръв поглед, и чувството за хумор, което жените обикновено свързват с интелекта на мъжете все още никой не е отменял.

С възниква и друг проблем, който се проявява след раждането на дете, ако мъжът продължи да бъде алтруист, това би означавало да лишава собствения си син или дъщеря от внимание и грижа, за да помага на другите.