Мъжете е по-добре да не очакват в спалнята си сцените, които виждат по порно филмите, тъй като са фантазии на сценаристите.

Вероятно повечето мъже са наясно, че си поръчат пица, тя няма да им бъде донесена от сексуално възбудена блондинка. И това не означава, че останалите приказки от филмите се реализират на практика.

Болшинството от хората смятат, че в порното показват това, което всъщност се случва в спалните на хората, от типа на клип, който показва какво правят мъж и жена в леглото, коментира психологът от Университета в щата Арканзас, която изучава въздействието на порнографията върху отношенията.

Всъщност на малко хора би им било интересно да гледат нормален секс, поради тази причина и филмите за възрастни преследват друга цел – да доставят наслада на необходимото място, да покажат нещо ново, необичайно.

Порно клиповете могат както да разширят, така и да свият, репертоара на един мъж в спалнята.

Ако се опитаме да разтълкуваме – ако един мъж си мисли, че в порното всичко се прави така, както той го вижда, то той ще сметне, че това е нормата за добрия секс и ще ограничи своето поведение в леглото по съответния начин.

Така че подобни действия би било редно да се оставят за актьорите от порното? За какви очаквания е по-добре да забравим?

1. Двойно проникване

В неотдавнашно изследване за популярността на порнографията Бриджес установила, че почти всяка пета сцена в клиповете е двойно проникване.

Но по данни от подготвяната публикация по повод изследването, проведено от група учени, включително и Бриджес, се посочва, че в реалния живот това са пробвали само 3% от мъжете и 1% от жените.

Това е ужасно некомфортно, а може би и болезнено за жените, коментира професорът от катедрата по сексология от Университета на Уайденер Джъстин Синтрон.

Вместо това е по-добре да опита да вкара пениса си между плътно долепени бедра или да купи вибратор, който може да постави заедно с пениса.

2. През цялото време да стене

Ако жените толкова лесно се възбуждаха, както се вижда в порното, те постоянно биха били на границата на оргазма.

В действителност, както показва изследване, проведено в Университета Емори, 75% от жените симулират оргазъм, и колкото по-усърдно мъжът им помага да го достигнат, толкова по-често той ще го симулира.

Стоновете 20 минути на екрана просто правят мъжете много по-доверчиви.

Ако в спалнята на един мъж всичко обикновено преминава в тишина, професорът по сексология препоръчва да се пусне порното като звуков фон.

Но ако е жената е против порнозвездите на екрана, е добре да се направи плейлист с еротична лирична музика.

3. Мръсни думички

По данни на Бриджес те се използват в приблизително половината от всички порноклипове. Защо? Това е напомняне, че тя е лошо момиче, така че следва да бъде наказана, вместо да бъде възхвалявана.

Статистиката „от спалните“ показва, че само 20% от жените се сблъскват с подобни проявления и почти всички се отнасят негативно към тях.

Това не е изненадващо – на малко жени им харесва да бъдат унижавани. Ако мъжът иска да усети, че контролира в леглото, съвсем не е задължително да обижда своето момиче.

Ругатните могат да се обърнат на въпрос, например – Мога ли да те шляпна? Така мъжът може да получи разрешение да поеме контрола, а не жената да се чувства безсилна в ръцете му.