Оргазмът е всеобщо мерило за удоволствие. Най-приятните моменти в живота се сравняват с този пик на сексуална наслада. Защо толкова често ние не получаваме, а имитираме това състояние?

Реалност или имитация?

Мъжете и жените с еднакъв успех могат да изобразят външната картина на сексуалното удовлетворение – ускорено дишане, неконтролируеми движения на тялото.

Но ако е по силите на една жена, поради физиологическите си особености да скрие отсъствието на истинско удоволствие, то за мъжа е на практика невъзможно да симулира истински оргазъм, тъй като няма да направи така, че да симулира изхвърляне на семенна течност.

Въпреки това сексолози смятат, че около 30% от мъжете в зряла възраст – 30-40 години, от време на време имитират оргазъм.

С напредването на годините това количество нараства, тъй като сексуалната активност при мъжете след края на 40-те години намалява, а потребността им да се утвърдят в очите на партньорката нараства.

Защо той се преструва?

Най-честите причини, поради които мъжете имитират оргазъм са:

  • Аз не искам тя да мисли, че остарявам

Но! Вие грешите, ако смятате, че вашата партньорка разчита на това, че ще останете в леглото вече юноша. Имитацията на оргазъм няма да реши проблема в този случай.

Разширете диапазона на сексуалните експерименти, позволявайте от време на време жената да взема инициативата в свои ръце. И тогава взаимното доверие, търпение, придобитият опит още дълги години ще удължат сексуалната ви активност

  • Искам винаги да съм на висота

Но! Мъжът не може да бъде винаги в еднакво блестяща форма. Неговата сексуалност е много чувствителен механизъм, който зависи от доста фактори.

Лошо време, стрес на работа, нервните претоварвания могат да изиграя лоша шега – очакваният оргазъм така и не настъпва. По-добре да отнесете тази ситуация към временните неуспехи.

Имитацията на оргазъм вместо лекота и удовлетворение може да донесе усещане за потиснатост и тревога.

  • Честите оргазми водят до непопълнима загуба на семенна течност и липса на сексуална енергия

Но! Авторите на тази хипотеза – древните китайски философи – даоси. На практика тя дава противоположни резултати. Организмът не обича да върши излишна работа.

Затова колкото по-малко сперма разходва мъжа, толкова по-малко тя ще се образува. И така, имитирайки удоволствие сега, вие се подлагате на опасност да не получите пълноценен оргазъм впоследствие.

  • Тя изисква моя оргазъм като доказателство за своята сексуална привлекателност

Но! Има множество други способи да покажете на жената, че тя е желана и привлекателна.

Знаците на внимание са не само в спалнята, еротичните ласки и нежните думи в най-неочакваните моменти – на гости, по телефона – са способни да доставят на жената не по-малко удоволствие от краткотрайните и дори много ярки моменти на интимност.

  • Не принасяйте себе си в жертва

Много жени започват да изпитват удоволствие от контакта си с партньора едва след раждането, а до това време те се преструват пред мъжете си, за да не предизвикат тяхното недоволство и да не останат сами.

С възрастта количеството на сексуалните измамници се увеличава, тъй като жената се стреми да помогне на своя мъж да запази статуса си на добър любовник и да не загуби увереност в себе си.

  • Защо тя лъже?

Основната е, че желае да му доста удоволствие. Но нима жените забравят, че сексът е удоволствие за двама.