На пазара на козметични продукти постоянно се появяват нови неща, които фирмите производители опитват да наложат по всякакви начини.

Средствата се предлагат така умело, че трудно можем да се въздържим от покупка. Ако вярваме на обещанията на производителите, то техните уникални продукти могат да направят и най-проблемната кожа идеална, да загладят и най-дълбоките бръчки, да осигурят на косата недостигащия ѝ обем, да премахнат отоците, да увеличат устните.

Без какви средства за красота НЕ може през лятото

Само няколко използвания, и обикновената девойка се превръща в съблазнителка с обемна коса, гладка и мека кожа, очарователна руменина и изкусителни устни, а нейната красота ще приковава вниманието и възхищението на околните.

Вярвайки на обещанията от рекламите, жените дават немалки суми за грижа за кожата и за косата, но винаги ли тези разходи са оправдани? За съжаление, не. Често рекламираните продукти са абсолютно безполезни, а понякога и опасни. Нека се опитаме да разберем какви средства не си струват вниманието ви, и без какво лесно може да се мине – красотата от какво няма да пострада.

Бронзираща пудра за кожата на лицето

Бронзиращата пудра се нарича още и автобронзант. Това средство способства кожата на лицето и на тялото да стане с няколко нюанса по-тъмна, което е особено важно през лятото, когато бронзовият загар и красотата за много от дамите са задължителни.

Маркетинг специалистите не изпускат възможността и представят този продукт като един от най-необходимите за топлото време на годината, като твърдят, че без него кожата ще изглежда бледа.

Бронзантът се използва за създаване на летен грим. Ако не сте успели да почернеете до сега и лятната почивка на море предстои, то с брозант това се скрива от околните.

Често подобни продукти като лимитирани серии, затова са по-скъпи, в сравнение с обикновените.

Ако за вас е важно до края на лятото, кожата ви да е с шоколадов загар, но не желаете да отделяте повече средства за бронзираща пудра, то тогава може да се използва и обикновена, но с няколко тона по-тъмна.

Средства срещу разширени пори – красота на гладка кожа

Не малко момичета страдат от разширени пори, които се запушват, образуват се черни точки. Те изглеждат неестетично и от тях няма как да се избавим. Знаейки, че жените са готови на всичко, за да изтрият от лицето досадните комедони, производителите предлагат просто решение на този проблем.

Необходимо е да се нанесе основа под грима, която свива порите и стават на практика незабележими.

След нанасянето ѝ, според производителите, кожата става равна и гладка, а това е мечтата на повечето девойки.

Всъщност, широките пори – това е особеност на структурата на кожата, и едва ли под въздействието на един крем, те значително ще се свият.

Ако пък проблемът не ви дава покой, и постоянно търсите средства за неговото решаване, то можете да използвате корейски ексфолианти. Но следва да се съобразява фактът, че те са създадени на основата на силикони.

Ексфолиант за всеки ден

Кожата наистина се нуждае от пълноценно почистване, в противен случай няма да е гладка и красива.

Трябва ли всеки ден да се използва почистващо средство – ексфолиант? По-скоро, не. Козметичните гиганти не престават да рекламират бюти иновацията – ексфолиант за ежедневно използване.

Скрабовете, сякаш шлифоват кожата, правят я по-мека и по-гладка, а лицето – поддържано. Препоръчва се използване за почистване на кожата от всякакъв тип, но на първо място при мазна и проблемна, за предотвратяване на поява на пъпки и акне, а също и за нормализиране функцията на мастните жлези.

Разбира се, пяна и мусове не осигуряват подобен ефект. Това лесно се обяснява с факта, че в техния състав липсват ексфолиращи частици.

Маски за кожата с активен въглен

Активен въглен може да се използва за множество средства за грижа за лицето, устната кухина. Добавя се в пастите за зъби, но днес най-често се използва в маските за лице. Смята се, че активният въглен осигурява дълбоко почистване на кожата.