С падането на температурите през зимата, се увеличава и рискът за хората, които страдат от различни заболявания.

Въпреки че вирусните инфекции, кашлица, зачервеното гърло и температурата са най-обичайните заболявания през зимата, има и други, за които дори не сте и подозирали.

Зимата е един от най-неприятните сезони за хората, които страдат от болки в ставите.

Ставни болки през зимата - какви са причините

Най-честата причина, поради която хората с проблемни стави изпитват болки през зиамта е заради ограниченото количество слънчева светлина.

Освен това и потокът на кръв към периферните райони на тялото е драстично намален.

Това води до втвърдяване на ставите, което от своя страна води до болка в костите.

Ето и няколко съвета, с които ще ви бъде по-лесно да се справите със ставните болки през зимата.

Яжте здравословна храна. Питателна и здравословна диета, това е ключът към здравото тяло, което всички ние търсим и искаме да притежаваме.

Всичко което трябва да направите е да включите плодове и зеленчуци в менюто си, а също така би било добре и да добавите млечни продукти и варива.

Хората страдащи от болки в ставите обикновено не приемат достатъчно витамини. Не е зле да добавите няколко храни богати на витамин С, D и К.

Ключът за здрави кости се крие в минералите и калция, а тях лесно бихте могли да откриете във всяка кофичка кисело мляко.

Обърнете внимание и на това, че вашето тяло има нужда от протеини, за да се изгради качествена и здрава маса. По този начин вие не само ще бъдете в по-добро здравословно състояние, а и ще изглеждате по-добре.

Ядките са също добър източник на полезни вещества, които биха могли да успокоят ставните болки. Единственото, за което трябва да вниамвате, е те да не са пържени.

Защото в такъв случай биха били доста калорични и пълни с вреден холестерол, който от своя страна допълнително ще влоши положението ви.

Добре е да извършвате физически упражнения колкото се може по-често. По този начин не само ще намалите излишното тегло, а и ще заздравите своите стави.

Освен това когато сте по-слаби тялото ви няма да се напряга толкова, когато извършвате движение и по този начин бихте могли да редуцирате ставните болки.

Но въпреки всичко това, не забравяйте и да правите разходки под слънцето. От изключителна важност е тялото ви да си набавя необходимото количество слънчева светлина.

По този начин ще зареждате организма си с витамин D, който пък от своя страна ще ви помогне при преодоляването на мускулните и ставните болки.

Други полезни свойства на този витамин са, че той подобрява кръвообръщението, влияе на настроението ви, карайки ви да се чувствате по-щастливи, а също така и заздравя опорно двигателната система.

Но все пак не забравяйте и за поддържането на добрата стойка! Една от основните причини за болки в ставите е лошата поза на тялото по време на работа, почивка и вдигане на тежки предмети.

За това внимавайте повече какво, кога и как правите. Обръщайте повече внимание на тези дребни детайли, защото и те са от изключителна важност за едно наистина здраво тяло.

Бъдете по-умерени, когато ви се налага да вдигате тежко, не бързайте и се уверете, че сте заели правилната стойка!