Експерт сподели с Lechenie.bg три възможни версии за болезнената слабост на холивудската звезда.
Анджелина Джоли изненада почитателите и познатите с просто нереална слабост.

При ръст от 169 см тя тежи едва 35 килограма. Според слуховете, поради рязкото понижаване телесната маса актрисата е била хоспитализирана няколко дни. Какво всъщност се случва?

Психиатричен перфекционизъм

Всеки човек, и Анджелина Джоли не е изключение, трябва да бъде с определена пропорция между ръст и телесна маса, която се определя от индекса на телесната маса – това е теглото в килограми, два пъти разделено на ръста в метри – в норма трябва да бъде от 18.5 до 25.

Нормативът е статистически изведен от лекарите, всичко, което е над или под нормата – или е затлъстяване, или напротив, дистрофия със съответстващите последствия.

35 се разделя на 1.69 и още веднъж на 1.69, следователно индексът на телесната маса на Джоли сега е 12.2, което е критично малко.

Най-често към патологичния стремеж да се отслабва водят завишените изисквания към собствената външност, зацикляне върху желанието за идеална фигура и постоянна неудовлетвореност от собствения външен вид.

И при някои хора проблемът, възникващ като психологически се задълбочава и преминава вече в психиатричен – тогава вече имаме работа с класически пример за нервна анорексия.

При едни това се проявява с това, че хората започват да отслабват, други пък си правят няколко пъти безкрайни пластични операции, трети просто изпадат в депресия, четвърти завършват живота си със самоубийство. Проблемът не е в хранителния режим, а по скоро е на психоемоционална основа.

Може да се предположи, че при известната актриса става въпрос за последното.

Ако отчетем факта, че Анджелина Джоли е известна с това, че си премахна млечните жлези и дори яйчниците – по информация от писмо, което актрисата изпрати до Ню Йорк Таймс, тъй като беше доказан висок от развитие на рак на тези органи, и затова в тази постъпка няма нищо осъдително, и тези интервенции не биха могли да предизвикат такова необичайно отслабване, както говорят някои сега, ясно е, че актрисата много внимателно следи за здравето си.

Сериозна болест

Освен това човек може силно да отслабне не преднамерено – при редица заболявания. До бързо отслабване водят онкологиите, а също и тежки инфекции. Възможно е и причината да е такава.

Неправилна диета

Днес анорексията е много разпространена сред момичетата.

Но за съжаление, те търсят лекарска помощ, когато вече възникнат симптоми на заболяване, покрай критичното намаляване на теглото – липса на менструации, нарушена функция на стомашно-чревния тракт – повръщане, неприемане на храна от организма, силен косопад, увисване на кожата.

Тоест, когато ефектът, който те са искали да постигнат, надмине всички очаквания и преминава в своята противоположност. При наличие на проблеми с наднорменото тегло трябва да се потърси специалист – и едва ли това не е било известно на популярната и една от най-високоплатените актриси.

За да отслабнеш съвсем не е нужно да спазваш строги диети, и още повече да гладуваш. Трябва правилно да се изготви пълноценен хранителен режим с понижена калоричност и да се увеличат физическите натоварвания.

И как именно трябва да стане това, се изяснява при посещение на лекар диетолог. Следователно въпросът с прекомерното и необичайно отслабване на холивудската актриса остава открит.