Без никакви стимуланти!

Когато детето се ражда в неговата глава са активни 100 млрд. клетки на главния мозък – неврони. Мозъкът е толкова важен за оцеляването на нашия вид, че ембрионът още от четвъртата седмица след зачеването започва да произвежда по половин милион неврона на минута.

При нормални, здрави хора сложна система от 300 млн. неврона физически може да се помести на върха на игла.

За да можете да реализирате на 100% потенциалът на своя ум, е необходимо да го „възпитате“, тоест да работите с него, така както спортистите работят със своите мускули.

Но как да го направите ефективно и същевременно тренировката да не ви отнема твърде много време? А какво е мнението на учените по този въпрос?

Основавайки се на изследванията Джоуи Джонс от Калифорнийския университет може да каже, че човешкият организъм има няколко енергийни центъра. Те са известни още като основни акупунктурни точки.

Точковият масаж на енергийните точки около очите, по челото, около устата, около ушите и на други места е отлична алтернатива на тежките физически упражнения.
Точката, свързана с интензивната работа на нашия мозък, се намира на меката част на ухото.

Според доктор Джонс след стимулацията на тези точки скенерът показва, че лявото и дясното полукълбо на мозъка са започнали да функционират в много по-добър синхрон.

Ако се научите да правите правилно тази техника, можете да се научите да управлявате енергичността и мобилността на своя интелект.

Освен стимулацията на точките в меката част на ушите спомага за регулиране на сексуалното желание, което е особено важно за юношите.

И още едно напомняне всички знаят, че йогата е много полезна за мозъка на практикуващия. Хората, овладели тази практика, стават по-умни и психологически по-устойчиви.

Как да заредите с енергия и да активирате мозъка си?

1. Обърнете се с лице на Изток. Хората на преклонна възраст е най-добре да се завъртят на Север.
2. Свалете всички накити от себе си и докоснете с език небцето. Задръжте в това положение или поне се старайте до края на изпълнение на техниката.
3. С лявата ръка обхванете меката част на дясното ухо с палеца и показатели. Обърнете ръката си така, че да бъде пред ханша ви. Палецът ви трябва да бъде отпред.
4. С дясната ръка по същия начин обхванете лявото ухо. Отново се уверете, че палецът ви е отпред.
5. Уверете се, че лявата ви ръка е по-близо до гърдите, а дясната я кръстосва отгоре.
6. Направете дълбоко вдишване през носа и бавно насочете седалищните си части към земята.
7. Задръжте дишането си за няколко секунди. След това издишайте и започнете да се връщате към изходното положение, тоест изправете се.
8. Направете 14 такива клякания. Помнете, че пръстите на ръцете трябва да останат на възглавничката на ухото през цялото време на изпълнение на техниката, а езикът да докосва небцето.

Кога да очаквате резултати?

За да получите максимум предимства от изпълнението на тази техника, е превърнете в приятен ежедневен навик, който ще следвате заедно със своето дете. Ще му се отрази много добре, преди да тръгне на училище.

Желателно е поне първите 30 тренировки да правите заедно, тъй като през това време се формират навиците, както у вас, така и у детето.