Много млади хора смятат, че след встъпването в брак със сексуалния живот се приключва. Човек е полигамно същество, затова битува мнението, че интимността само с един партньор едва ли не неутрализира приятните усещания.

Но това не е така. При правилно изграждане на отношенията съпружеският секс има маса предимства.

При това плюсовете се състоят не само в липсата на вероятност от заразяване с венерически заболявания, но и в много психологически аспекти.
Важно е да се знае, че продължителните отношения – не са просто рутина и ежедневие, а увереност в партньора, откритост и стабилност.

През последната година нарасна броя на сключените граждански бракове. Но не е нужно да се бъркат със свободните отношения. Липсата на официален подпис не освобождава човек от това да бъде верен на своята половинка.

Партньорството, което се основава на пълна свобода, не ограничава съпрузите в избора на сексуални обекти. Поради тази причина такава връзка не е подходяща за всички, макар и да има редица предимства.

Предимства на свободните отношения

• Наситен сексуален живот – но само в случай че партньорите са активни и привлекателни.
• Новият опит, с който могат да се разнообразят интимните игри;
• Липса на подозрения и упреци в изневяра;

Недостатъци на свободния съюз

• Сравнение – увеличава се вероятността от поява на друга привързаност;
• Ревност – мисли за това, че вашият партньор принадлежи на някого другиго, често способстват за разрушаване на семейството;
• Клюки – избягването на сплетни и слухове често е доста трудно;

Предимства на съпружеския секс

1. Силен емоционален контакт

Сексът не е само стимулация на ерогенни зони. Човекът е разумно същество, поради тази причина максимално удоволствие може да се постигне само при дълбоко емоционално взаимодействие с партньора;

2. Познаване на партньора

Сексуалният контакт с човек, който познава вашите предпочитания и тайни желания, винаги е по-пълноценен от случайния секс. Универсалните способи за получаване на удоволствие често не водят до желания резултат.

3. Откритост и пълно разкрепостяване

Съпрузите, които са встъпили в брак отдавна, се отнасят към секса, като приятно прекарване на времето. На тях не им е необходимо за никъде да бързат, да се срамуват от особеностите на своето тяло. Поради тази причина сексът за тях не се превръща в спорт, където победителят е длъжен да се представи на 100%.

4. Достъпност

Това е съвсем немаловажно предимство на постоянните отношения. Вашият партньор ви е винаги под ръка, и ако умеете да го съблазнявате, то при желание винаги ще получавате секс от него.

5. Право на засечка

Внезапният „отказ“ на репродуктивната система няма да стане причина за силна психологическа травма. Това е особено важно за мъжете.

6. Липса на притеснения

Много девойки се страхуват, че ще ги видят без грим и привлекателно бельо, защото дълго са се готвели за интимния контакт. При съпрузите този проблем минава на втори план. Но все пак е добре да не се забравя, че жената трябва да изглежда привлекателно.

7. Възможност за отказ

Ако някой от съпрузите не се чувства добре или просто се е уморил, то това е уважителен повод за отказ от интимна близост. И в повечето случаи принудителният престой няма да доведе до обиди или скандали.

8. Чувство за безопасност

Няма нужда да се замисляте за своята физическа и психическа безопасност.

9. Индивидуални норми

За времето, през което са били заедно съпрузите са разбрали какви са техните индивидуални възможности.

10. Гарантиран оргазъм

Познаването на ерогенните зони от мъжа, гарантира получаването на оргазъм от жената.