На някои момичета и млади жени им върви – каквото и да ядат, не им се отразява на талията. Но болшинството попадат в рисковата група. На някои спасителните кръгове в областта на корема не им пречат, а пък други активно се борят с тях.

Да отслабнеш в областта на талията не е от лесните задачи, защото дори и мускулите ви да са напомпани, те ще са скрити под изядените сладкиши и въглехидрати. А това означава, че е дошло време да научите списъка с 5-те най-големи врагове на плоския корем и на правилните форми на талията.

1. Кофеинови напитки

Колко често ние мислим, че от едно нещастно кафе с мляко нищо няма да стане, тъй като кафето с мляко не представлява опасност за нашата фигура. Всъщност не е съвсем така, както изглежда на пръв поглед.

В една чашка латте, капучино и прочие кофеинови напитки могат да се съдържат около 400 килокалории.

Тоест едно пълноценно ястие или десерт се намира в тази малко картонена чашка, с която много се разхождат из града през почивните дни. Какво да говорим пък за захарта, битата сметана и всевъзможните ароматни средства, които се добавят практически във всички кофеинови напитки. Затова запомнете, ако желаете красива талия – пийте вода и забравете за латтето.

2. Пакетиран сок

Соковете са полезна напитка, което е препоръчително по възможност да присъства в хранителния ни режим. Да изцедените сокове от пресни плодове са действително полезни, но и те не трябва да се пият в големи количества, достатъчна е и 1 чаша дневно за закуска.

Що се отнася до пакетираните сокове, то в тях съдържанието на захар и въглехидрати е такова, че по-добре да хапнете шоколад. Не е необходимо да се подлъгвате по надписите с големи букви върху кутията, обещаващи минимално количество калории, защото така или иначе огромното количество захар ще свърши своята работа и по-точно ще ви попречи да отслабнете.

3. Сол

Неслучайно наричат солта бялата смърт, защото именно натриевият хлорид добавя сантиметри към талията, способства за задържането на вода в организма и притъпява вкусовите рецептори.

Опитайте да проведете експеримент – в продължение на месец не добавяйте сол към ястията, а ги консумирайте в първоначалния им вид. Ще забележите, че след известно време някои продукти ще ви сторят солени и ще започнете да недоумявате как по-рано сте добавяли сол към тях.

4. Мюсли и корнфлейкс

Много хора смятат, че мюслите и корнфлейксът са идеална закуска, но малко са тези, които се заглеждат към другата страна на опаковката и четат състава на тези изделия. Захарта и бързите въглехидрати – това са съставките, които препятстват отслабването и които се съдържат в тези продукти.

Подобни бързи закуски по-добре да се заменят с овесена каша, която ще ви осигури бодрост за целия ден и освен това подпомага храносмилането и съдържа минимално количество калории.

5. Йогурт с плодове

Киселото мляко с плодове се използва като нискокалорично междинно хранене, което всъщност не е лошо, но ако беше само то. Плодовете, съдържащи се в киселото мляко са основен източник на захар, който приблизително 2 пъти увеличава количеството на въглехидратите в йогурта.

Тоест вместо лека закуска получавате порция излишни сантиметри на талията и няколко часа във фитнес залата, които ще отидат да изгорите една малка кофичка йогурт.