Много се е говорило по въпроса за самозадоволяването, но ако трябва да сме честни, то е част от живота на почти всеки от нас, независимо дали се намираме във връзка или не.

Според учените, мастурбацията, освен че е изключително полезна за здравето, може да подобри чувствително настроението ви, да ви помогне да опознаете себе си и тялото ви, да разберете какво най-много ви доставя удоволствие и какво искате от партньора си.

Също така, тя е начин да освободите натрупаната сексуална енергия, ако не сте имали възможност за друго сексуално преживяване в скоро време.

Самозадоволяването е нещо съвсем нормално, от което наистина няма защо да се срамуваме и което няма абсолютно никакъв смисъл да крием. Както вече, казахме, почти всеки го прави, и то доста редовно.

Според проведени изследвания и проучвания, много хора дори предпочитат да мастурбират пред това да правят истински секс с партньор, и то поради хиляди причини – като една от най-посочваните е именно тази, че рядко попадат на подходящ човек, който знае как да им достави удоволствие. Те, самите, обаче, са тези, които познават себе си и могат да си доставят и сами – просто защото знаят как.

За да направим мастурбацията още по-приятно преживяване, биха ни били от полза и следните съвети:

1. Изпробвайте нови техники

Не се ограничавайте с нещата, които са ви познати – нещо ново винаги може да бъде от полза. Това е, също така, начин да развиете въображението си – винаги може да включите всякакви подобни неща, които сте изпробвали, и в секса с партньор.

Също така, старите техники, винаги накрая писват – за да имате разнообразен и задоволителен сексуален живот е нужно да внасяте нови неща в него. Пък и, със сигурност, ще откриете нещо, което ви доставя по-голямо удоволствие, отколкото сте си мислели, че може да ви бъде доставено.

2. Четете по темата

Ето я и хубавата страна на Интернета – в него има всичко. Буквално всичко. Можете да намерите какви ли не материали всеки ден, а ако се разровите по темата, няма как да не попаднете на неща, които ще ви привлекат вниманието.

И да, понякога в Интернет, може да има неща, които да не са подходящи и да не си заслужават времето, но със сигурност ще намерите любопитни неща, които ще ви заинтригуват и няма да имате търпение да изпробвате!

3. Гледайте порно

Много хора са против гледането на порно, но дори науката е доказала, че то всъщност може да бъде от голяма полза за воденето на един здравословен живот. Не всичко в него, разбира се, е препоръчително за изпълнение, но можете да откриете и много неща, които биха ви били полезни.

4. Отбийте се в „Секс-шоп-а“

Играчките имат прекалено лоша слава, която не заслужават. Да влезете в близкия секс-шоп, със сигурност, не е грях, затова няма от какво да се притеснявате. Там можете да намерите хиляди неща, които ще направят преживяването ви още по-вълнуващо и задоволяващо.

Също така, не е рядко срещано, вътре да ви хрумнат и нови идеи за същата тази цел.

5. Не игнорирайте и другите части на тялото

Доста често срещана грешка. Да, правилно е да наблягате най-вече на половите си органи, но всъщност, ако дадете на ръцете си възможността да се докоснат и до други ваши части на тялото ви, ефектът от мастурбацията ще бъде доста по-голям.

Пък и така ще разберете къде сте най-чувствителни и ще знаете при следващия полов акт, накъде да насочите ръцете на партньора си за да получите възможно най-голямо удоволствие.