Лятото – това е малък живот, се пее в една песен, и с това е трудно да не се съгласим. Лятото е време за срещи, нови впечатления и емоции, затова всеки иска най-добре да знае, ако не завинаги.

Как да прекараме лятото, за да го помним поне до следващото

1.Повече време на открито

Лятото е отлична възможност да излезем от вкъщи за по-дълго и да се разхождаме на открито до късно през нощта.

В парковете в по-големите градове се срещат трениращи, а ако не ви харесва спортът, то може просто да се разхождате, като се наслаждавате на пеенето на птиците.

Можем да си вземем велосипед и да направим обиколка из околностите, да отидем до местности,  в които не сме били никога.

Може би там ще откриете много място за пикник, което ще можете да покажете на свои близки и познати.

2.Къпане и слънчеви бани

Разбира се, лятото е най-добре да прекараме там, където е приятно, а най-добре е на плажа, излегнали се на шезлонга с разхлаждаща напитка в ръка.

При съвременната ни ангажираност е трудно да се отдели време за плажен отдих, но лятото минава бързо, затова трябва да се възползваме от момента. При желание можем да отидем на плаж на близката река или язовир и след работа, като така зарадваме себе си и своите близки.

Това е отлична възможност да направим лятото за децата незабравимо. Прекарвайки целият си ден в очакване на родителите, те навярно ще се зарадват на предложението да отидем заедно на плаж.

3.Участие в активни игри

Защо пък не? По-добре да вземем със себе си хилки за федербал или топка за тенис. Във всеки град, дори и в по-малките има стадиони, които са оборудвани с тенис кортове, има футболни игрища, където може да се поиграе.

Екипната игра е добър начин весело да си прекараме времето и същевременно полезно, да разширим кръга за запознанства и същевременно да повишим физическата си издръжливост, да постигнем и тялото.

4.Организирайте пикник

Този призив е по-скоро за собственици на вили по селата или къщи извън големия град. Понякога те са толкова ангажирани по грижите за имота и за отглеждането в неговия двор на плодове, зеленчуци, храсти и растения, че съвсем забравят за отдих.

Единственото, което може да им остане като спомен от лятото, това са болките в кръста. Ако планираме нещо извън вилата, например, пикник в близката гора по-често и децата ще имат по-голямо желание да идват на вилата.

5.На преходи в планината

Не всички успяват да прекарат повече от седмица на морето, но организирането на преход в планината всъщност е много по-лесно, отколкото изглежда.

Ако вземем със себе си всичко необходимо, можем да се отправим на преход до живописно място и да го изследваме.

Ако се съмняваме в собствени сили, винаги можем да потърсим възможности за преходи с лицензиран планински водач. Проверка дали сме се записали за преход с лицензиран планински водач можем да направим в Националния туристически регистър.

Като вариант може да натоварим в колата палатка, спален чувал, нещо за подпалка за огън, може и скара и да отидем на риба с весела и шумна компания.

6.Възстановяване на контактите

През лятото хората са някак по-сговорчиви, а това означава, че това е отлична възможност да съберем всички съученици или състуденти и да си направим среща в някое заведение.

Навярно това ще стане най-яркото събитие на настоящото лято. Ако сме загубили връзка с някои роднини, което съвсем не е рядко явление, ако те живеят далече, то може накрая да се срещнем някъде на неутрална територия, да им отидем на гости или да ги поканим вкъщи.

Времето тече толкова неумолимо. Често го прекарваме ангажирани с неща с минимално значение, а най-важното отлагаме за по-късно. Да побързаме да направим лятото си незабравимо.

Понякога обаче не е толкова лесно да се съберем с познати, с които не сме се виждали отдавна, тъй като е възможно те да са планирали почивка точно, когато ние сме планирали да се срещнем с тях, но това не пречи да опитаме.