Грижата за кожата след 30 години при поява на първи признаци на стареене трябва да бъде особено внимателна. Това е гаранция, че дори на 50 години ще изглеждате великолепно.

На какви рутинни разкрасителни процедури трябва да обърнем внимание

1.Използвайте серум за лице

Преди 30 години са ни достатъчни няколко опаковки дневни и нощни кремове. Но с появата на първите признаци на стареене няма да се мине без серум за лице.

Козметичен серум – средство с високо съдържание на активни компоненти в състава на овлажняващи, подхранващи и възстановяващи. По вид това е обикновен лек крем, но е доста по-ефективен.

В състава на серума може да се съдържат масла, овлажняващи кремове, растителни екстракти, витамини.

Възможно е да се изберат средства от препоръчителни марки. Най-важното козметиката идеално да подхожда към собствения тип кожа и да ни помага за справянето със съществуващите естетични проблеми – сухота, светлосив оттенък и пигментни петна, бръчки.

Серумът може да стане поддържащо средство, ако се използва, например, вместо нощен крем. Може да се избере и друг вариант – да се нанася бюти продукт 30 минути преди любимия питателен и овлажняващ крем.

2.Избирайте козметика за кожа с хиалуронова киселина

Кожата с възрастта става по-суха. Необходимо е периодично овлажняване – това е един от най-надеждните методи за профилактика на ранни бръчки в проблемните зони на лицето.

Затова непременно трябва да имаме крем със силен овлажняващ ефект, който ще се използва в домашна грижа за лицето.

Друга алтернатива е козметична емулсия, погледнете състава на средствата. Отлично е, ако функцията овлажняване се поеме от хиалуроновата киселина.

Този компонент в anti-age разкрасителните продукти се смята за един от най-ефективните за поддържане на водния баланс на кожата. Подхранва клетките с така необходимата влага и прави кожата еластична.

Овлажняващият крем се нанася сутрин и вечер, всичко зависи от сезона. През лятото се препоръчва използването на средство сутрин, а през зимата – преди лягане.

3.Крем, стимулиращ образуването на колаген

Забавянето на синтеза на колаген е основен проблем на кожата след 30-35 години. Острият дефицит на това вещество способства за намаляване на еластичността на кожата и за поява на бръчки.

За да се забави стареенето на кожата, за anti-age грижа следва да се използва крем или серум с компоненти, които стимулират образуването на клетките колаген.

4.Козметика с UV филтри

Кожата на лицето следва да се защити от въздействието на ултравиолетовите лъчи, за да се забави появата на дълбоки бръчки. Това е важно правило в anti-age грижата след 30 години.

Не са необходими никакви излишни манипулации. Просто декоративната козметика, която се избира за ежедневно използване, трябва задължително да съдържа UV филтрите.

В градски условия средствата със защитен фактор от 15-20 единици ще бъде напълно достатъчен.

5.НЕ на механичния пилинг на кожата

Ексфолиантите с твърди абразивни частици могат да травмират кожата. Да, те ефективно почистват, но буквално „изтънява” кожата, като ги прави сухи и чувствителни.

Това е недопустимо в anti-age грижата, когато на лицето вече са забележими леки бръчки.

Най-добрата алтернатива на механичния пилинг след 30 години е използване на киселинни и ензимни ексфолианти. Те по-меко въздействат на кожата – ефективно премахват замърсяванията и ороговелите клетки, но не травмират.

Качествените и ензимни пилинги оказват овлажняващо и защитно действие

6.Веднъж седмично маски за профилактика на ранни бръчки

Вече сте свикнали да си правите маски за лицето на принципа „когато се получи”? След 30 години е време да се промени подходът към домашните разкрасителни процедури.

Веднъж седмично следва да се прави интензивна овлажняваща маска. Това не е панацея срещу anti-age бръчките и не е гаранция, че кожата ще изглежда идеално.

Правилно подбраната козметика ще се превърне в отлично допълнение към всички anti-age процедури, които се провеждат в домашни условия.

Какви маски са по-добри? В anti-age грижата се използват средства със следните компоненти – хиалуронова киселина, витамин Е и С, базови масла, колаген, пантенол, козметична глина и екстракти от лайка.