Есента е любимото време на специалистите по естетична медицина. По това време на годината кожата с благодарност приема всякакви манипулации, а рискът от поява на усложнения е минимален, дори и след активни процедури.

Това е така, защото кожата не е изложена на прекомерни температурни колебания както през зимата и на активно излагане на слънце като през лятото.

Какви разкрасителни процедури е необходимо да успеем да направим

1.Химически пилинг

Слънчевото лято оставя след себе си не само приятни впечатления и красиви фото спомени в паметта на телефона.

Много често на кожата се появяват пигментни петна, цветът на лицето посивява, а релефът на кожата нееднороден. Помощ за справяне с тези проблеми може да е курс химически пилинг.

Тази процедура е насочена към почистване на кожата от мъртви клетки, активизиране на процесите на възстановяване, отстраняване на пигментацията и на недълбоки бръчки и подобряване на цвета на лицето.

Коктейлът от подбрани химически киселини – най-често се прилагат млечна, гликолова, бадемова, салицилова и ябълкова, значително подобрява състоянието на кожата и помага да свалим от себе си 3-5 години.

Кога да очакваме резултат? В зависимост от първоначалното състояние на кожата, е необходимо да се направят от 3 до 5 процедури с интервал веднъж седмично или два пъти седмично.

Основното предназначение на гликоловата киселина е подобряване текстурата на кожата, заглаждане на бръчките, отстраняване на пигментацията; на млечната – овлажняване и изсветляване на кожата; на ябълковата и лимонената – премахване на пигментацията, подобряване на кожата при акне; винена – овлажняване на кожата, подобряване на нейния релеф и тон; салицилова – почистване на порите, нормализиране на функцията на мастните жлези, намаляване поява на пъпки.

2.Проверка и премахване на образувания

Есента е отлично време за проверка на бенки и изменения на кожата, а също тяхното премахване, ако това е необходимо.

Проблемите с образуванията на кожата се обект на изследване от дерматолози и онколози. Всяко новообразувание се оглежда с помощта със специален прибор – дерматоскоп. При възникване на съмнения по отношение на характера на новообразуванията се извършва биопсия.

Кога да се очаква резултат? Ако е необходимо премахване на новообразувание, може да се предложи избор на три съвременни методики – криодеструкция, лазер и радиохирургия. След процедурите са необходими 2 седмици до 2 месеца за възстановяване на кожата.

3.Овлажняваща грижа за кожата

През студеното време на годината кожата се нуждае от интензивно овлажняване и подхранване, и домашната грижа често не е достатъчна.

Колкото и богати на хранителните вещества са били кремове, маски и кремове за домашно приложение не могат да се сравняват с професионалните процедури със специалист по естетична медицина.

Овлажняването на кожата интензивно обаче е много важно, тъй като на обезводнената кожа по-рано и по-бързо се появяват следите на времето.

В зависимост от състоянието на кожата, специалистът по естетична медицина може да препоръча курс подмладяващи маски, интензивно-възстановяваща грижа и биоревитализация.

Лазерната биоревитализация имат най-голям списък с показания и дава най-добър резултат овлажняване на кожата, премахване на отоци, борба с бръчките, отстраняване на пигментациите, подмладяване на кожата.

По време на процедурата с помощта на лазера в кожата се въвежда индивидуално подбран коктейл на основата на хиалуронова киселина.

Кога може да се очаква резултат – пълният курс процедури предполага 10-12 сеанса за красота с интервал 1-2 пъти седмично. За поддържане на ефекта може да се препоръча поддържаща грижа в домашни условия.

4.Фотоподмладяване на кожата

Фототерапия – това е апаратна методика, която не само отстранява съществуващите проблеми с кожата, но и дава подмладяващ ефект. За провеждането на тази процедура са пигментни петна, първи бръчки и плитки гънки по кожата, появила се съдова мрежа, следи от акне и видими лунички.

5.Апаратен масаж за корекция на фигурата

Този масаж не заменя диетата и фитнеса при наднормено тегло, но може да направи фигурата по-хармонична, а кожата по-гладка, равна и стегната. Частично се премахват и мастните отлагания, но да се разчита на пълен ефект на преобразяване не може.

6.Лазерна епилация

Тези, които са уморени да се борят с нежеланото окосмяване на тялото с помощта на временни методики, есента е най-подходящото време за лазерна епилация.

Резултатът се задържа с години, но истината е, че са необходими поддържащи процедури веднъж годишно, а ако космите растат по-бързо, а ако ръстът е интензивен веднъж на 6 месеца.