Зачеването на дете е процес, който изцяло и напълно зависи, както от мъжа, така и от жената. Оказва се обаче, че голямо значение тук има не само физическото здраве на двамата партньори, но и количеството на половите актове и позите, в които правят секс.

Най-вероятно този факт ще бъде изключително полезен за двойките, които се опитват да заченат бебе от доста дълго време.

За да настъпи дългоочакваната бременност, е необходимо да системно да се прави секс. Но все пак интимните контакти все пак не трябва да се ежедневни, а най-добре с почивка от 1 ден.

Жените е необходимо да следят за времето на настъпване на овулация, тъй като най-доброто време за зачеване е 5 дни преди и 1 ден след отделянето на зрялата яйцеклетка. Следва да се има и предвид и периодът на максималната активност на мъжките полови клетки, който се пада към 17 часа.

Задължително условие, за да се случи зачеването, е и двамата партньори да получават удоволствие. Прекомерната нервност и стрес не благоприятстват процеса и дори могат да се превърнат в основна пречка за появата на вашето дете на бял свят.

Поради тази причина сексът не трябва да се прави в пози, които биха могли да създадат физически дискомфорт на някой от партньорите. Ако възприемате процеса на съвкуплението, като нищо повече от насъщна необходимост, то не можете да се отпуснете и в резултат няма да получите желания резултат.

Що се отнася за благоприятните за зачеване пози, то избягвате да практикувате тези, при които спермата изтича от влагалището. Необходимо е да се опитате да решите основната задача – да бъдете в тесен контакт с партньора, като така създадете възможност за сперматозоидите да проникнат максимално дълбоко и да оплодят яйцеклетката.

Най-често се препоръчват следните пози за зачеване на бебе:

1. Мисионерска – при която жената е отдолу. Тази поза, макар и да е елементарна за изпълнение, е изключително ефективна, тъй като позволява на семенната течност да се запази в най-голям обем и да проникне непосредствено в шийката на матката.

2. Мъжът отзад – при която жената е легнала настрани.

3. Кучешката – жената е застанала на колене, а мъжът е отзад;

Ако се говори за физиологичните особености, диктуващи избора на позите, то е необходимо да се отчитат следните препоръки:

4. Ако жената има деликатният проблем – прегъване на матката, то тогава най-подходящата поза е „коленно-лакътната“, при която мъжът е отзад.

5. Ако шийката на матката на жената се намира малко по-ниско или над матката, то тогава за предпочитане са позите, при които жената лежи по гръб, а мъжът е отгоре.

6. В случай че жената по време на зачеването страда от възпаление на яйчниците и нейната матка е леко изместена настрани, то тогава се препоръчва при секс да се практикуват позите, при които жената е легнала на страната, към която е изместена матката.

7. А ако матката на жената е с по-малки размери от обичайните, то тогава дупето и бедрата могат да се повдигнат с помощта на възглавница, с усилване на активността на сперматозоидите, и да се повдигат коленете към гърдите.

Имайте предвид, че няма смисъл да правите секс във ваната, басейна или в банята. В никакъв случай не приемайте големи количества алкохол, а най-добре е напълно да прекратите употребата на алкохол. Позволявайте си няколко минути почивка след секс с любимия, отпуснете се, не бързайте да ставате и не мислете за проблемите.