Когато двама се развеждат, това винаги е трагедия. Но ако останат заедно, може да стане още по-зле, това е нещо като сентенция на Моника Белучи.

Браковете се сключват в небесата, а разводите се случват на земята. Според статистиката 42% от съюзите се разпадат. Проучванията показват, че 87% от хората, които живеят в брак, смятат, че имат пълноценна връзка с половинката. Защо тогава престъпват чертата, от която няма връщане назад?

Кои са най-честите причини за развод

Проверете дали не се намирате в рисковата група?

1.Днес заплата, утре без една стотинка

Проблемите с парите възникват не само, когато не достигат изобщо. Жените и мъжете често са с различни ценности.

Например, някои харчат цялата си заплата в първите дни след нейното получаване, а други предпочитат да спестяват за летния отпуск или за грандиозна желана покупка.

2.Кой се обади, бившата

„Нека да останем приятели!” Дружелюбието към бившите е похвално като навик, но опасно за нови връзки.

Ако въпреки раздялата, продължавате да обсъждате с бившия партньор филми, музика, звъните си и общувате в социалните мрежи, подобно поведение лесно може да разруши новия брак.

Съпругът може да си помисли, че с бившия ви е по-добре.

3.Черешката на тортата

Различията в темпераментите също е възможно да изиграят лоша шега на партньорите. Мъжът може да желае повече интимни ласки от това, което може да му предложи жената.

Това често води до проблеми във връзката. Както и това, че на единия партньор още му се иска, а на другия – не.

Според института за изследване на семейството, най-ниски са процентите на разводите сред двойките, които са сключили брак на възраст от 28 до 32 години.

4.Връзка с опашка

Ако съпрузите имат втори брак, на новия партньор ще му се наложи да общува с децата на любимия от предишна връзка. Трудно е децата на половинката да бъдат приети като собствени, но и не е нужно.

Да се позволи на съпруга на участва в техния живот, това вече е повече от необходимо.

5.Мама дойде

Всички родители искат брака на техните деца да е щастлив. Но прекалената загриженост, стигаща до вманиачаване, честите посещения и престой с преспиване в дома на децата, важни съвети и още повече критика – размиват границите на новото семейство, губи се онази интимност, която трябва да съществува.

Това се случва, ако мъжът всяка вечер разговаря с майка си, решава с нея въпроси от важно значение за семейството, и уведомява съпругата си за вече взетото с мама решение.

6.Няма човек, няма проблем

Споровете и конфликтите се срещат, дори в много щастливи семейства. И те остават стабилни, защото проблемите се решават още в момента на тяхното възникване.

Ако единият партньор, вместо да седне и откровено да си поговори с половинката, затръшва врати и отива да нощува при приятели и близки, проблемите никога няма да се решат. При подобно поведение може да се стигне бързо до развод.

Изследвания на социологическия факултет на Вашингтонския университет показват, че най-популярни месеци са март и август.

Хората отлагат неизбежното за края на зимните празници, за да не развалят настроението на близките, и се стараят да се разделят преди децата да са тръгнали на училище.

7.Какви са ти възможностите, какво може да ми дадеш

Съществуват хора, които започват връзка само за да си оправят материалното положение. Женитбата по сметка съществува и днес. Но веднага щом парите започнат да не стигат, бракът завършва с развод.

А бившият партньор започва да търси нова жертва, която да му отвори вратата в света на богатите и щастливите.

Любов на показ

Щастието обича тишината, казват класиците. Но се случва единият от партньорите да излага семейният живот на показ.

В социалните мрежи се качват снимки от почивките на море, ежедневно се правят репортажи „днес бяхме тук”. Изкуствената публичност може да предизвика дискомфорт, а понякога пречи не само на личното щастие, но и на кариерното израстване на единия от съпрузите.