Изяснете си за себе си дали имате близък човек сред познатите. Сродната ни душа не е задължително половинката.

Признаци, че това е сродната душа, която сте търсели

1.Познавате се от цяла вечност

Неотдавна сте се запознали, но ви се струва, че едва ли не се познавате от цяла вечност. Някои детайли от живота ви са толкова сходни, създава се впечатление, че сте израсли заедно.

Възгледите за важните неща ви съвпадат, възниква усещане за комфорт и близост.

2. Взаимно разбирателство

Най-често без уточняващи въпроси става ясно какво човек иска да каже.

В повечето романтични или приятелски отношения системата от жестове и знаци се появява с годините и затова способства и тясното общуване.

Но някои идват в живота ни вече подготвени и правилно тълкуват какво искаме към дадения момент.

И това много улеснява, тъй като не трябва да харчим време за обяснение. Но от никого не трябва да се очакват сеанси по телепатия.

Ако нещо е нужно, кажете за това. Така е доста по-добре, отколкото да се очакват от човек подвизи, а след това да се обиждате, че не ви е разбрал.

3.Различията не са повод за караници, а развиват

Дори близнаците при цялото си сходство много се отличават по характер. Какво може да се очаква от чуждите, по своята същност хора.

Естествено, има напълно противоположни по степен на развитие качества. Но от само себе си става така, че не се използват като повод за спорове.

Различията в характера и поведението ни позволяват да се учим един друг, като всеки от нас става по-съвършен.

4.Състрадание

„Заедно в радост и тъга” – това не са празни думи, тази формула работи и в любовта, и в приятелството. Емпатичният човек може да разбира какво чувства познатият, попаднал в беда.

А болката на един истински човек се преживява като собствена.

5.Радостта ни сближава

Ако с тъгата всичко е разбираемо, то с радостта обикновено ситуацията не е толкова еднозначна. Да почувстваш нещо е много лесно, но да споделиш момент е доста по-трудно.

Ако сме способни искрено на това и не завиждаме, не превръщаме достиженията един на друг в елемент на състезание, не подценяваме чуждите успехи, и това е взаимно, то такива отношения струват скъпо.

6.Можете да бъдете себе си

Обикновено при познанство човек иска да изглежда по-добър, отколкото е всъщност. Своите странности и чудатости пазим само за тези, с които сме станали по-добри. Макар и в този случай, не се разкриват до край.

Това е въпрос на безопасност – когато показва своята необичайна страна, човек може да се натъкне на насмешка, упреци и оскърбления, което е много неприятно.

Със сродните души се чувстваме толкова отпуснати, че не се боим да бъдем себе си.

7.Лесно се примиряваме с недостатъците на другия

Към отношенията може да се подходи с различна мярка. Най-често е прието да се оценяват от позицията колко много хората влагат в тях, какво правят, колко са готови да се променят.

Може да се подходи и от друга страна – сред близките винаги има хора, които вбесяват по-малко от останалите.

8.Заедно сте, защото го желаете

Най-важното, което ни свързва, е желанието да бъдем до тях, а не външните обстоятелства.

Ако се извадят от уравнението общата ипотека, общият бизнес или някакви други задължения, все пак равно ще общувате, не по-добре или не по-зле, отколкото сега.

9.Споровете не са края на света

Вие, както и всички останали, спорите и се карате, но доста бързо се примирявате. Първо, доста бързо се сприятелявате един с друг, за да няма противоречия и за разрушаване на връзката.

Второ, признавате си един на друг правото на различни мнения. Трето, дори в разгара на спора, вие се въздържате от удари по най-чувствителните и болезнени точки.

Благодарение на това разпаленото изясняване на отношенията не завършва с пробойни в тях и просто престъпвате през конфликта и стигате по-далеч.