Борбата с мазнините и излишните килограми в много от случаите е безмилостно жестока. Почти всеки 5-ти човек по света полага неимоверни усилия, за да се сдобие с желаната фигура.

Приемът на медикаменти, без значение от това до колко са безвредни, не смятаме, че е най-добрата алтернатива.

Нашият съвет за постигане на съвършеното тяло е да се храните здравословно и да отделяте поне няколко часа в седмицата, в които да тренирате.

Що се отнася до самите тренировки, то не е задължително да бъдат провеждани във фитнес зала.

Напълно възможно е да стопите излишните мазнини, ако се оборудвате с правилните уреди, които да спомогнат за постигането на целта ви.

Ето защо сме отделили време и внимание на това да ви разкажем малко по-съсредоточено и в детайли за топ 10 на най-добрите уреди за изгаряне на мазнини и калории.

1. Велоергометър

С този уред имате реалната възможност да изгорите приблизително 700 калории в рамките на час. Неслучайно присъствието му е задължително във всяка една фитнес зала.

Отделно от това огромен процент от хората, грижещи се за себе си, избират да инвестират парите си в него, поради простата причина, че резултатите са навременни и това действа още по-мотивиращо.

Заради слабото си въздействие върху ставите, уредът не изисква от вас да имате някаква предварителна физическа подготовка.

Дори и никога да не сте тренирали в зала или в домашни условия, то имате реалната възможност да постигнете завидни резултати, стига да бъдете организирани и постоянни.

Единственото, което се изисква от вас, е да сте в седнало положение и да въртите педалите.

Едно от нещата, които смятаме, че трябва да запомните, е седалката да се регулира така, че коленете да са разположени под ъгъл 90 градуса. Това е правилната поза и ви съветваме да се придържате към нея.

Няма значение дали сте привърженици на вдигането на тежести, то трябва да отделяте минимум по 15 минути, в които да бягате на пътека или да въртите велоергометъра.

За някой хора този уред може и да им се струва скучен, но винаги имате възможност да промените това, като си пуснете любима песен или епизод от сериала.

Ако в един момент ви се стори, че тежестта не е достатъчно голяма, то можете да наведете торса напред или пък да се изправите на седалката и по този начин да увеличите товара.

2. Бягаща пътека

Бягащата пътека е вторият най-разпространен уред за изгаряне на мазнини. Подобно на първия, той също присъства във всяка фитнес зала.

Важно е, преди да се качите на пътеката, добре да си планувате времето и да сте наясно с колко минути или часове разполагате за спорт.

Обикновено спомага за изгарянето на приблизително 500 калории в рамките на час.

3. Степер

Това е следващият по ефикасност фитнес уред. С него спомагате за изгарянето на приблизително 400 калории за час.

Ако си го закупите и го използвате в домашни условия, то ние ви уверяваме, че инвестицията ви ще бъде наистина оправдана.

Заради множеството програми, с които разполагате, то можете да го регулирате, спрямо това какво натоварване предпочитате и в коя област.

4. Кростренажор

Предпочитан е, заради това, че е комплекс от няколко отделни уреда – бягаща пътека, степер и велоергометър.

Заради високата динамика на уреда, той не се препоръчва за хора, които имат някакъв проблем с коленете.

Докато тренирате на него, ние ви съветваме да държите корема си стегнат и гърбът изправен.

Така много скоро ще забележите как мускулите ви започват да се оформят и самите вие ще се чувствате много по-добре.

5. Хидравличен гребен тренажор

Този уред допринася за изгарянето на приблизително 500 калории. Благодарение на него можете да акцентирате както върху горната част на тялото, така и върху долната.

Ако преди това сте тренирали спорт, свързан с гребане, то сами ще се уверите, че уредът наподобява точно тези движения.

6. Тежести, лостове, стойки

Без тях една тренировка няма как да бъде пълноценна и да ви дари с нужните резултати.

Ако сте решили да спортувате у дома, то препоръчваме ви да се насочите към подходяща тежест, според възможностите ви и в последствие да увеличавате килограмите.

7. Гребни тренажори

Уредът спомага изключително много за постигане на перфектната горна част на тялото.

Благодарение на тренировките, то вие след кратко време ще станете свидетели на трансформация, през която преминава собственото ви тяло.

8. Комбинирани уреди за изгаряне на мазнини и калории

Те са едни от най-предпочитаните, заради това, че с тях можете да тренирате горна или долна част на тялото, без да се налага да инвестирате в няколко отделни уреда. Горенето на калории е факт и това няма как да остане незабелязано.

9. Спининг байк

Този уред имитира карането на пистов велосипед. Той е подходящ за всеки, който цели висока интензивност по време на тренировка.

По време на ползване на уреда, то вие щадите изключително много ставите си. Кардио уредът спомага за по-висок пулс и същевременно с това за горенето на повече калории.

10. Масажори и вибротренажори

Уредите от този клас са едни от най-разпространените. Ще ги срещнете в почти всяка една зала. Подходящи са още за ползване в домашни условия.

Не е от такова голямо значение какъв уред използвате, а самото постоянство. Надяваме се да сме ви били наистина полезни и в най-скоро време да се сдобиете с идеалния за вас уред, който да допринесе за това да се чувствате по начин, за който мечтаете.