Коитусът е нещо много специфично, разработено от конструкторско-технологичното бюро на майката природа. Това занятие почти при всички земни обитатели има за цел единствено осигуряване продължаването на рода.

Само няколко са висшите бозайници, които са научили да получават от интимния процес наслада и към тези щастливци се отнася и човека.

Какво възпрепятства достигането на висша наслада

В действителност не всички хора достигат по време на полов акт оргазъм – върховно удоволствие. И те обикновено са от нежния пол, и липсата на оргазъм може да предизвика най-различни проблеми – не само у самата жена, но и при мъжа.

За да се отстранят, трябва да се решат 2 важни въпроса: „Кой е виновен?” и „Какво да се прави?”

Lechenie.bg не само помага да се намерят повече от 5 от най-вероятните причини, поради които жената не може да получи оргазъм, какво трябва да направи, за да ги отстрани.

Оргазмът и неговата роля в отношенията

За начало трябва да се изясни какво е това оргазъм изобщо. При хората това състояние настъпва в резултат на полов акт или на самозадоволяване.

Но ако мъжете се разтоварват при еякулация, с която завършва почти всеки полов акт или мастурбация, то при жените е доста по-трудно. Природата на женския оргазъм е тайнствена и до сега не е изучена добре.

Жената може да бъде напълно здрава физиологично, но не да познава най-висшата наслада от коитуса с любимия човек. А друга, загубила в резултат на травма способността да чувства клитора, се оказва способна да изпитва разкошни вагинални оргазми.

Така се случва, тъй като за взрив на сладката наслада е необходимо взаимодействие на много структури. И както всяка сложна система, нарушението може да зависи от едно малко нарушение.

Рядко са и жените, които загубват способност да изпитват висша наслада веднага след началото на половия живот. Често за „събуждане” е необходим не един месец, а няколко години.

Първият оргазъм факт след първото дете

Често се случва първият оргазъм при жената да стане факт едва след раждането на първото дете. Или да не стане никога.

Влияе ли това на връзката, на т.нар. обикновено женско щастие? Със сигурност, но невинаги е така, както може да се мисли.

Проблемът е, че наличието или липсата на оргазъм и удовлетвореността от собствения живот не е необходимостта.

Могат да бъдат намерени, когато активната в сексуално отношение жена, която всеки ден получава оргазми, се чувства нещастна и се намира на границата на депресията, а нейна приятелка, която никога не е изпитвала оргазъм, е щастлива във връзката си.

Защото на първата не ѝ стига душевна топлота, а на втората всичко ѝ стига.

Немалко проблеми внасят в отношенията вредни стереотипи, установили се в рамките на тази не особено обсъждана тема. Много жени искрено вярват, че са длъжни да изпитват оргазъм при всяко съвкупление.

Желателно е това да става като във филмите за възрастни, със стенания, почти до загуба на съзнание. А ако не го изпитват, то тогава нещо с тях не е както трябва.

Поводите за развитие на комплекси и пътищата към депресията са готови. Нито това, нито другото способства за постигане на хармония във връзката.

Масло наливат в огъня и самите мъже, които егоистично решават, че да доведат партньорката до най-висша степен на наслада е непременно задължение на всеки истински мачо. А ако не се получава, то това е минус на всеки изкусен любовник.

Така надпреварата за задължителен оргазъм може да навреди на връзката между партньорите, и на отношението на жената към самата нея.

Основните причини за липсата на оргазъм при жените

Проблемът е в главата

Психиката може без чужда помощ да лиши жената от способност да изпитва не само способност, но и възбуда. Изброяването на причини може да отнеме няколко дни, и не всичко може да бъде обозначено.

Тези причини могат да бъдат разделени на 2 категории:

  • Недоволство от себе си;
  • Неудовлетвореност от партньора;

Възможно е също негативна роля да играят и някои външни фактори.