Нито един човек с перфектно атлетично тяло и ясно изразени плочки не се е появил на бял свят така. Това е нещо, за което се полагат усилия и както всичко хубаво е нужно време и старание за да се изгради. С тази програма от 10 стъпки ще се избавите навреме от излишните мазнини и точно на време за лятото ще блеснете с онези така мечтани от всеки 6 плочки на корема.

Вероятно вече знаете, че дори и да тренирате всеки ден няма как да се видят плочки на корема ако са покрити с мастна тъкан. И точно това е най-големият проблем на повечето момчета. Хубавото тяло се прави във фитнеса, но резултатите се виждат след като обърнете внимание на кухнята.

Стратегия 1:

Съвети за ефективно отслабванеНамалете въглехидратите на половина. Така дори и да се храните нормално, тялото ви ще е принудено да се обърне към мастните си резерви за енергия. Това си има още едно предимство. Намалявайки въглехидратите, вашето тяло ще стане по-чувствително към инсулина и по този начин ще намалее апетита, а енергията от храната ще се използва по-пълноценно. Намалете хляба на половина, намалете ориза и пастата също с около 50%. Запълнете празнотата със зеленчуци. Много е просто и също толкова засищащо. Запазете този режим за 4 дни, след което започнете да се храните нормално, защото има риск тялото ви да се стресира и да започне да трупа мазнини. Освен това можете да спрете въглехидратите вечер - не за 4 дни, а за постоянно. В този случай ще може тялото ви да гори мазнини докато спи.

Стратегия 2:

Не е нужно да прекалявате с кардио тренировките, но ги включвайте по малко за да може да се стимулира горенето на мазнини и скоростта на метаболизма. Комбинирайте кардиото с вдигане на тежести във фитнеса. Така резултатът ще е отличен. Запомнете, че ако се храните правилно и здравословно не е нужно да се съсипвате от тренировки. Две тренировки от 30 минути за седмицата са повече от достатъчни.

Стратегия 3:

Увеличете протеина. След като сте намалили въглехидратите тялото започва да търси други източници на енергия и се обръща към мускулите. Така че не се колебайте да включвате повече чисто пилешко без мазнина и повечко риба. Приемайте поне по 50 грама повече протеин на ден.

Стратегия 4:

Потърсете начини да включите разумно количество кофеин в диетата си - зелен чай, кафе и други. Кофеинът забързва метаболизма и прави складирането на мазнини по-малко ефективно.

Стратегия 5:

Избирайте по един ден всяка седмица, в който да не приемате почти никакви въглехидрати. Ако правите това всеки ден тялото ви ще се стресира, но за един ден в седмицата няма никакъв проблем.

Стратегия 6:

Яжте по много пъти на ден в малко количество. Това е доказано като много добра стратегия за засилване на метаболизма. По този начин резултатите ще дойдат по-бързо от колкото сте очаквали.

Стратегия 7:

Увеличете темпото на тренировките. След като няколко седмици сте тренирали в умерено темпо най-накрая е време за увеличаване на темпото. Можете да включите и по няколко километра ходене на ден. Всяко допълнително движение означава изгорени мазнини.