Ако сте решили да се отървете от няколко килограма, то пред вас има смайващ избор от възможности вариращ от хранене според типа на кръвната група, хранене с предимно месни храни, ниско въглехидратно хранене или пък ориентирано според цвета на храната. Подобно е положението и с военната диета, която всъщност няма общо с армията. Просто така се нарича. Тя води началото си от около 1985 година. Доста е популярна в Щатите и обикновено се предава от уста на уста, но напоследък интернет е поел тази роля.

Тридневната диета е изключително лесна за изпълнение. Започва се със закуска от препечена филийка с грейпфрут, за обяд се яде нещо, което съдържа протеин, но не е от животински произход (грах, леща, боб) плюс препечена филийка, а за вечеря се яде нещо протеиново (този път може и месо или риба) със зеленчуци. За десерт може съвсем малко сладолед. Специфичната комбинация и количество предполага активно горене на мазнини, а според хора, които вече са я изпитали е възможно да се смъкнат до около 4 килограма за 3 денонощия.

Ефикасна диетаСами обаче разбирате, че тридневната диета може да се прилага само за кратки периоди от време, защото е доста крайна. Това обаче не ви пречи да я прилагате през определени периоди, а през останалото време просто да се храните балансирано и пълноценно.

Смята се, че тайната на протеиновата диета се крие в приема на повече протеини във всяко хранене. Това стимулира трупането на мускулна маса и горенето на мазнини. За да постигнете по-добри резултати можете да направите кардио тренировките си по-интензивни, но все пак без да прекалявате. Според професионалисти в областта на диетологията има и странични фактори, които могат да окажат голямо влияние върху отслабването.

А ето и съвета на бившия морски тюлен Стю Смит от САЩ. Той казва, че най-добрият начин да се отървем от досадните мазнини е балансираното хранене и умерените тренировки. Той препоръчва да се храните редовно и да не пропускате хранения, а между основното хранене да включвате плодове и зеленчуци. Сред най-горещо препоръчваните продукти от него са пуешкото и пилешко месо без мазнини (заради голямото количество протеини в тях), нискомаслени млечни продукти, овесени ядки и пълнозърнести храни.