Ще излизате на ресторант с половинката си тази вечер, за да разнообразите от домашното меню? Искате да похапнете нещо едновременно вкусно, но и все пак полезно? Искате нещо наистина различно, което да обсъждате до края на седмицата?

Да действаме и да ви покажем какъв тип ресторант можете да посетите!

Веган? Това не е ли за определен тип хора

Не, не и пак не. От няколко години веганите не са силно тясно движение, в което „членуват“ само избрани или само няколко хипита от града.

Веган храненето стана като вид движение, в което хората се хранят по-изчистено, по-съобразено с природата и го практикуват с цел по-крепко здраве, което е и основната идея, заради която посвещаваме текст на този тип храна.

Знаете ли, че дори някои хора го практикуват от време на време за разнообразие? Може да звучи странно, но наистина хората споделят, че това ги кара да се чувстват пречистени и по-празни в стомаха, което води до лекота.

Какво може да ти предложи такъв тип кухня

В България вече има няколко места, на които можете да се насладите на този тип изчистено готвене. Съставките обикновено са домашни, или поне от „био“ тип.

Залага се основно на растителното и алтернативното, така че „лепенето“ на излишни килца е почти невъзможно, освен ако не прекалите с някакво огромно количество. Ето защо е хубаво да пробвате подобен вид хранене, ако желаете дори да СВАЛИТЕ излишните килограми, натрупани през зимата, например.

Някои хора дори са превърнали пролетта си в нещо като „веган сезон“ и я посвещават на подобен вид хранене, за да се детоксикират и да подготвят тялото си за почивките през лятото, където очевидно се прекалява с всичко и по много.

С какво да комбинираме, за да е още по-добър ефектът

Нови проучвания в областта доказват, че само час движение на ден може да намали риска от смъртност при хора над 50-годишна възраст с до 40%. Звучи невероятно, нали? А говорим само за час дневно.

Сега си представи, ако комбинираш това системно движение с адекватно веган хранене в един от сезоните (по-горе те съветвахме това да е пролетта). Ето така вече няма как да имаш проблеми с килограмите, защото те просто няма как да се натрупат сериозно във времето.

Дори да поотеснеят дънките през есента/зимата, ти знаеш, че знаеш правилния път – нормално хранене и честичко движение. Сега вече нямаш страхове относно това как изглеждаш, а ако все още има нещо неясно – ние от Lechenie.bg сме тук, за да ти подадем ръка с някой и друг съвет, когато е нужно.