Понякога чувствата принуждават жената да изневерява на самата себе си и да действа противно на всякаква логика.

Навярно неведнъж сте се сблъсквали със ситуация, когато ваша приятелка или позната ви е споделяла , че не знае защо обича този мъж, въпреки че той е абсолютно безперспективен като съпруг, баща и глава на семейство, но все пак продължава да го обича силно.

Можете да сте слушали, а самите вие да сте били на мястото на тази самоотвержена жена, която е предала всички свои идеали заради любовта.

В такава ситуация жената няма смисъл да си създава илюзии и да се опитва да убеди сама себе си в обратното, че този мъж няма да се промени, а с времето ще ѝ се наложи да се примири с всички негови недостатъци.

Любовта отминава, а на нейно място се появява уважението и доверието, и само от жената зависи дали може да приеме любимия си такъв, какъвто е.

Какво да правите, ако осъзнавате, че този мъж е абсолютно безперспективен, а сърцето твърди обратното?

Всяка жена има свои изисквания към човека, с който желае да свърже живота си – някои са готови да се занимават с мамини синчета, стига да са верни и любящи, а други не могат да търпят факта, че мъжът не може да им стане опора и подкрепа във финансовото осигуряване на семейството.

Нека по-подробно да разгледаме някои критерии за безперспективни мъже и варианти за разрешаване на този проблем.

1. Патологичен безделник

Печели малко, а може и да е изобщо без работа. Той има оправдания за всяка ваша претенция, и отказва да заеме постове, които биха подхождали на неговото образование и умения.

Най-вероятно си имате работа с пълен безделник. Не се надявайте, че той ще може финансово да осигурява семейство или да ви стане надеждна подкрепа и опора.

Ще ви е много трудно с него, тъй като освен да изхранвате себе си, ще трябва да работите и за него.

Дори ако му предложат добра високоплатена работа, е много малко вероятно той да се съгласи, тъй като най-вероятно дълго време е бил безработен, а към това привикват на практика всички.

Макар че е възможно, ако види, че нещата с финансите в семейството не вървят на добре да поработи малко, но това няма да ви избави от необходимостта да работите, за да го издържате и да оцелявате заедно.

2. Самовлюбен егоист

Много малко вероятно е той да се научи да обича някой друг освен себе си. Дори децата могат да бъдат за него само цел да продължи рода си, останалото няма да го вълнува.

Ще ви се наложи да се примирите с това, че той е зает, и не трябва да го закачате, защото по телевизията дават футболен мач. Парите, които изкарва ще харчи единствено за себе си, и не смята за нужно да ви дава на вас.

3. Неуверен в себе си мъж

Огромно предимство на такива мъже е, че няма да ви изневеряват, защото нямат достатъчно смелост.

Най-вероятно и вашето запознанство се е случило по някакви загадъчни обстоятелства, а не защото той е проявил характер и упоритост. Но ако се сблъскате с проблем, и с те с такъв мъж, то знайте, че трябва да се справяте сами.