За съжаление, ползите за здравето от круши се подценяват. Повечето хора предпочитат ябълки, защото не знаят, че крушата е добър и здравословен избор за закуска, който освен, че ще ни помогне да ограничим апетита си за сладки храни, ще понижи чувството за глад.

Крушите притежават основните хранителни вещества, голямо количество фибри и антиоксиданти, които помагат в борбата с рака, стимулират имунната система и подобряват цялостното здраве.

Следващия път, когато сте гладни, изяжте една круша, за да се възползвате от полезните и за здравето качества.

Крушите помагат за дейността на сърцето ви

Сърдечното заболяване е водеща причина за смъртните случаи в САЩ, а резултатите от проведените изследвания показват, че до 2020 г. това ще е основната причина за смъртни случаи в световен мащаб.

Вярвате или не, една круша на ден може да ви предпази от инфаркт и инсулт. Крушите притежават изобилие от диетични фибри и помагат да запазите сърцето си здраво, освен това понижават кръвното налягане и нивата на лошия холестерол. Ако ядете круши всеки ден, може да понижите риска от инфаркт с 50 на 100.

Крушите подобряват зрението

Поради високата си антиоксидант и съдържание на витамини, крушите, са сред най-добрите храни, които подхранват и предпазват очите. Проучванията показват, че ежедневната консумация на круши понижава риска от свързаните с възрастта дегенерации на макулата.

Круши увеличават умствена дейност и повишават на нивата на енергия

В една круша се съдържа средно 15% от препоръчителния дневен прием на мед, минерална следа, която помага да запазите нервната си система здрава и да увеличите умствена си дейност.

Ако се чувствате мудни в ранния следобед, една круша, може да ви помогне да повишите енергийните си нива и да изпълните задачите си по-бързо. Те са отличен източник на фруктоза и глюкоза, които ще ви осигурят енергия през целия ден.

Крушите помагат за контрол на диабет

Крушите имат нисък гликемичен индекс - 38. Те могат да предотвратят повишаването на кръвната захар и да поддържат нивото и.

Също така могат да помогнат за редуциране на теглото, понеже имат ниско съдържание на калории и високо на хранителни вещества, които помагат за ускоряване на загубата на мазнини и стимулират имунната система.

Крушите предпазват от рак

Поради високото съдържание на фибри, крушите могат да помогнат за предотвратяване на различни видове рак, включително рак на дебелото черво и рак на гърдата след менопауза.

Нещо повече, те имат мощни антиоксидантни свойства, благодарение на високото съдържание на витамин С, който предпазва клетките от свободните радикали. В една круша средно се съдържат около 11 процента от препоръчителната дневна доза витамин C.

Съдържат и хидроксиканелена киселина, която помага за предотвратяване на рак на белия дроб и стомаха. По-голямата част от антиоксидантите, се съдържат в обелките на крушите, затова преди не ги белете, а само ги измийте.

Днес крушите, често се подценяват, независимо дали са пресни, консервирани или печени, те имат много полезни свойства върху здравето.

Те могат да подобрят храносмилането, да предотвратят запек, да поддържат здравословни нива на холестерол, да понижат възпаления и дори да облекчат треска.