Огромната популярност в интернет пространството на личности като Ким Кардашиян доведе до осъзнаването на факта, че мъжете, като цяло, вече не харесват слаби девойки с външност на фото модели.

Значимостта на големите гърди също вече е поставена под съмнение – днес, за да се смята една жена за красива, е необходимо да има голямо кръгло /това не е задължително/ дупе.

„Преди всичко беше доста по-просто - девойките имат гърди и привличат с тях мъжете. Силният пол обичаше да гледа големи гърди – и младите жени си поставяха силиконови импланти в тях, за да отклоняват мъжете поглед си в друга посока – пише по този повод колумнистът на списание „Егоист“ – Арина Холина. – И изведнъж всичко се смеси.

Дупетата започнаха да привличат погледите и на хетеросексуалните , и на тези с обратна ориентация – и от двата пола, от всички раси и възрасти.

Днес всяка поп звезда на първо място мисли за своите седалищни части. От Бионсе до Майли Сайръс. Всичко те буквално пеят със задните си части – по-голямата част от времето на сцената те прекарват с гръб към публиката, въртейки бедрата си.“

А ето какво пише в една от своите последни статии за списание Vogue Патриция Гърсия:

„В Инстаграм най-популярните знаменитости са жените с големи дупета. Сексапилността днес – това са ярко изразените форми. В продължение на много десетилетия всичко беше точно обратното – големите задни части бяха двигател и един вид донор на фитнес индустрията. Но всичко се промени“.

Едва до преди няколко години – през 2013-та големите седалищни части се смятаха по-скоро за недостатък, отколкото за предимство.

Тенденцията беше поддържана от Дженифър Лопес и Иги Азалия. На мода започна да се завръща аналният секс. Мъжете разлюбиха слабите, подобни на „дъски“ жени.

И това се превърна в основна тема на всички мъжки и женски списания в последно време.

Мъжете обръщат внимание на жените с големи задни части по еволюционни причини. Гордън Гълап, еволюционен психолог от Университета в Олбани обяснява:

„Причината, поради която в нашето общество толкова много се цени тясната талия и големите бедра, се състои в това, че такава жена е по-вероятно да роди здраво дете.

Затова, ако вие се причислявате към тази група, то можете да смятате, че шансовете ви за успех с мъжете са нараснали с минимум 2 пъти.“

Още по-интересен е фактът, че учените се радват на тази смяна на парадигмата. Те твърдят, че жените с обемни бедра от гледна точка на репродуктивните възможности са много по-привлекателни от слабите девойки от света на модатата.

Например изследователи от Оксфорд са установили, че колкото повече дупето се откроява от останалата част от тялото, толкова по-полезно е това за здравето и ума на жената.

С други думи, ако девойката има обширни задни части – това е гаранция, че тя не е глупава и ще има или вече има здраво потомство.

Затова това е така?

Хората, при които по бедрата са концентрирани големи обеми от мастна тъкан, усилено синтезират хормони, преработващи глюкозата.

Затова такива жени - отнася се и за мъжете, са по-малко предразположени към проблеми с нивата на холестерола, към сърдечно.съдови заболявания и диабет.

По-конкретно казано, вредна е тази мастна тъкан, която се натрупала по корема и в средната част на краката, но това не се отнася за натрупаните мастни отлагания в другите части на тялото.