Британски експерти подбраха няколко научни потвърждения на предположенията и опасенията на много хора. В резултат на анализа на данните се установи, че ежедневното ходене в офис се отразява много неблагоприятно на здравословното състояние на хората и затова те трябва да престанат да го правят.

В по-голямата част от офисите се налага служителите да стоят по цял ден. Всички знаят, че това е вредно за здравето.

Според еволюционния психолог Оливия Джадсън, дори тези, които работят седнали, но ежедневно отделят време за занимание със спорт, се наблюдава няколко пъти по-висок риск от заболявания на опорно-двигателния апарат, рак, диабет, затлъстяване и затлъстяване, в сравнение с хората, чиято работа не е свързана с престой в седнало положение.

Ако нямате възможност да смените работата си или сферата на дейност, в която е бизнесът ви, като за начало е добре да се постараете да опитате да ставате на всеки 40 минути за по 3-5 минути.

Например, отбелязвайте завършването на всеки етап от работния ден със ставане и разходка – след изпълнението на определена задача, ставайте и се разхождайте, отидете до тоалетната, наплискайте се с вода, за да се освежите, тъй като настоящият есенен сезон се характеризира с по-често облачно и мрачно време, което се отразява неблагоприятно на организма като цяло.

Офис служителите често без значение на тяхното желание вземат участие в тиймбилдинги. Според психолози от Ню Йорк, насилствените такива мероприятия имат обратен ефект.

По време на такива тренинги офис сътрудниците все повече се замислят за недостатъците на своята работа и изпадат в депресия.

Еколози обръщат внимание на това, че офис служители в рамките на целия ден са буквално заключени в помещения с лош въздух. На първо място, затова са виновни климатичните системи, които заедно с регулирането на температурата, изсушават въздуха и разнасят бактерии.

Огромен принос за замърсяването на въздуха в офисите имат принтерите и копирните машини. Вредата за човешкото здраве от наличието на такава техника в помещението беше доказана от учени от Австралия.

Сътрудниците в офисите са в много по-голяма степен предразположени към това да остават след работа, както и да довършват задачите си у дома, като по този начин за тях няма почивен ден – от 7 дни в седмицата, те всеки ден имат някаква работа да вършат, но така и увеличават риска от развитието на множество заболявания.

И на последно място – учени от Лондон определиха, че състоянието на скука сериозно подрива здравето. А на кой офис служител не му се е случвало да не знае къде да се дене от скука.

Понякога дори самата работа може да бъде интересна, но ежедневната офис рутина все пак ни потапя в състояние на скука и то до такава степен, че и обновяването на новинарската лента в социалните мрежи и разглеждането на профили не е в състояние да ни извади от нея.

Колкото повече човек скучае, колкото и странно да звучи, толкова по-малко ще живее. Затова е важно да прекратите това. Сега е времето да промените живота си и да изоставите работата си в офиса.

Да, една такава промяна вероятно ви се струва неосъществимо, но животът в глада като цяло, много бързо състарява тялото, поради постоянния стрес и лошото състояние на околната среда.