В отношенията между мъжа и жената често възникват трудности, тъй като не е толкова просто да намериш общ език с човек, който вижда света по различен начин.

Но успешните бракове съществуват, затова и много жени не се предават.

Често се случва така, че щастлива двойка, която е заедно от няколко години, а може и няколко десетилетия, мигновено да се разпадне, защото мъжът решава да прекрати отношенията. Той си тръгва и какво се случва оттук нататък? Как жената да си го върне?

Много жени изпадат в паника, като се стараят да намерят максимално логично обяснение на неговата постъпка и отчаяно се сражават за своята любов.

Но далеч това си струва, тъй като е възможно мъжът вече да ви е разлюбил, затова и не си струва да губите време за сълзи. Но защо мъжете си тръгват? Как може да се избегне това, и какви са обясненията?

Тези въпрос неведнъж си задават жените, дори ако в техните отношения с любимия човек всичко е наред. Не бързайте да правите прибързани изводи и да търсите причината в себе си, възможно е вие да не сте виновна за нищо.

В тази статия ще намерите отговор на интересуващия ви въпрос и ще можете още с една крачка да се приближите към разбирането на мъжката психология.

Защо мъжете си тръгват?

1. Мъжът се чувства второстепенен в живота на любимата си жена

Тази грешка правят жени на различни възрасти. Така е било и по-рано – нежният пол не умее да дава на мъжа усещането, че е най-добрия и неповторим.

Всеки път той се замисля каква роля играе в живота на любимата си жена, и всеки път разбира, че не е достатъчно важен.

Това разстройва любимия мъж, но единственото, което може да се промени в създадената ситуация – умението на жената да проявява щедрост.

Мъжът не може просто в една прекрасна сутрин да се събуди и да разбере колко много означава за своето момиче или жена, но именно тя със своите думи и постъпки може да му го докаже.

2. В отношенията е имало твърде много конфликти

Далеч не на всички мъже им харесват промените в настроението на тяхната половинка. Това обикновено води до спорове и скандали.

В началото на връзката, когато всичко бързо се развива, на този нюанс може и да не се обърне внимание, особено ако след поредния скандал партньорите правят секс.

Но с течение на времето това се превръща в същински проблем, примиряването с който няма никакъв смисъл. Именно и затова той си тръгва.

3. Мъжът разбира, че с жена му са напълно различни хора

Колкото и различни да са един мъж и една жена, трябва да имат допирни точки. За това съществува съвместен бит, деца, интересно хоби за двамата.

Влюбването понякога подлъгва, затова и в началото мъжът не се и замисля колко много се различава о своята любима.

4. Мъжът иска повече секс, отколкото тя

Колкото и да е глупаво, но мъжете често оставят жените си заради несъответствие на апетита в интимните моменти. Има жени, които са готови да доставят удоволствие на партньора си ежедневно, и не се изморяват от това.

5. Мъжът смята, че не сте достойна за него

Това се случва с мъжете, чиито майки са ги възпитавали много внимателно, не са ги наказвали и само са ги хвалели. Майката е казвала на сина си, че той е най-добрия и заслужава най-доброто.