Задавали ли сте си някога въпроса – защо лошите неща се случват с добрите хора. Или защо лошите винаги успяват да излязат сухи от водата.

Често вероятно на повечето от нас ни се случва да вдигаме ръце към небесата и да крещим – Животът е несправедлив! Но това съвсем не е така. Справедливостта в живота е повече, отколкото си мислите.

Просто всеки от нас си създава собствена реалност

И ние живеем по собствени правила, които не биха могли да се нарекат добри или лоши.

За да разберете тези порядки, е необходимо да си спомните на какво са в учили в детството – добрите дела се възнаграждават, а лошите се наказват.

Програмирани сме, че постъпвайки добре, в живота ни ще се случват добри неща, а ако правим обратното, съответно ни очаква и противният резултат.

Програмирани сме от нашите родители, учители и дори от правителството така, както на тях би им било угодно, а не на нас.

Макар и родителите, учителите и правителството да смятат, че на доброто и лошото може да се даде определение, то Вселената може да смята нещо съвсем различно.

Факт е, че Вселената не наказва и никого не поощрява

А реагира само на нашите мисли – с помощта на закона за привличането. Вие получавате това, което очаквате, без значение дали е добро или лошо.

Ако желаете да ви се случи нещо добро, то ще получите положителен резултат, дори и да сте зли и груби.

Същото е вярно и в обратния случай – можете да бъдете най-милият, добър човек, който помага на околните, но мислите ви са преобладаващо негативни, то ще получите и само негатив.

Въпреки че са ни учили да бъдем добри и с добро да се отнасяме към другите, то вашите успехи зависят само от това какви мисли ви заобикалят.

Ако не вярвате в тези аргументи, потърсете доказателства в собствения си живот. Вашите приятели, роднини и колеги, особено тези, които смятате, определят дали ще ви върви или няма да ви върви.

Вие ще разберете, че не е важно колко са добри или лоши самите хора.

Те живеят в пълно съответствие със своите очаквания
Например, имате добра приятелка, която е изключително приятна, мила и щедра като човек и се откроява на фона на всички останали ваши познати.

Тя е просто чудесна. Но често боледува, има проблеми с парите, сблъсква се с трудности във връзката със своя партньор и в работата си.

Защо тя страда толкова силно?

Проблемът е, че винаги разказва как не ѝ върви и за проблемите. Винаги се тревожи за бъдещето си. Вълнува се по повод проблемите, които биха могли в бъдеще да се случат в живота , но е възможно това да не стане.

Поради тази причина Вселената и поднася реалност – постоянни проблеми, грижи и тревоги.

Друг пример – мениджър, който бил прекалено груб, постоянно се заяждал и бил безотговорен. Той ненавиждал всеки свой служител буквално. Но повишенията постоянно се сипели на главата му едно след друго.

Какво хубаво бил направил той?

Винаги мислел само за това колко е добър и колко много го харесват всички около него и за това, което получава е заслужено. Никой обаче не се съгласявал с него, но мислите на околните нямали никакво отношение, защото той създавал реалността си.