След като се омъжат, много жени забелязват, че сексуалната интимност със съпруга им се е понижила или напълно се е изчерпала. Този проблем засяга много семейства. Според статистиката, днес мъжете и жените отделят по-малко време за секс, в сравнение с 1950 г.

Според данните, около 40 милиона американци водят безполов брак (т.е. правят секс по-малко от 10 пъти годишно). За да не изпадате в подобно положение трябва да обмислите кои са причините за достигането до тези критични моменти. Според статия в „Health.com“ редовния полов живот подобрява физическото и емоционалното здраве, освен това сплотява отношенията между партньорите.

Професор Анита Н. Клейтън е завършила психология в Университета на Вирджиния и е автор на „Satisfaction: Women, Sex, and the Quest for Intimacy“. Тя споделя: „Сексът може да задоволи емоционалната и физическата интимност, освен това подобрява отношенията.“

В леглото вече не е забавно

Много често сме чували, че спалнята трябва да се използва само за секс и за спане, но голяма част от хората допускат електронни устройства като лаптопи и PDA устройства.

Много изследвания показват, че технологиите отвличат вниманието и могат да предизвикат проблеми със съня, които са пречка за сексуалния живот. Много по-трудно е да постигнете интимност, ако единия от партньорите се е загледал в телевизора или любимото си списание.

Според професор Клейтън употребата на технологии в спалнята трябва да се намали. Тя предлага да поговорите открито с партньора си, за да откриете начин да върнете романтиката и развлеченията в семейната спалня.

Лекарствата пречат на сексуалния ви живот

При много семейни двойки липсата на желание на секс се дължи на приема на противозачатъчни хапчета, с цел да се предотврати нежелана бременност.

Според Майкъл Криксман малките хапчета понижават сексуалното желание, понеже съдържат естроген, който увеличава производството на протеин, наричан секс-хормон, свързващ с глобулин (SHBG). Според Криксман, (който е директор по сексуална медицина в болница „Хоуг“ в Нюпорт Бийч, Калифорния) SHBG е капан за тестостерон и може да засегне желанието ви за секс. Според последните изследвания може да окаже дългосрочно негативно влияние върху целия ви полов живот.

Трябва да внимавате, когато употребявате подобни лекарства, понеже могат да се появят симптоми на тревожност и киселинен рефлукс или да понижат кръвното налягане.

Ако мислите, че лекарствата са причина за понижено либидо се консултирайте с лекар. Има други методи, които не включват хормони и могат да ви предпазят от нежелана бременност.

Имате забързан начин на живот

Според Криксман повечето домакини влагат цялата си енергия в грижите за семейството и работата. Това е причината в часовете след 23:30 да нямате никакво желание за секс и често да страдате от „главоболие“. Хроничните напрежения в съвременния живот могат да предизвикат хормонални промени, които объркват сексуална реакция на организма. Може да се каже, че голяма част от интимните проблеми се дължат на употребата на технологии в леглото.

Според експертите решението е просто: „Елиминирайте всичко, което смущава сексуалния ви живот, намерете начин да се усамотите в спалнята и забравете за таблетите и мобилните устройства. Открийте приятен начин да релаксирате заедно, като си вземете душ или вана с няколко капки етерични масла. Много двойки споделят, че ароматната вана повишава желанието им за секс.“

Какви са другите причини сексът при омъжените жени да не е на ниво, четете в Lechenie.bg