Синдромът на малкия пенис е един от основните психологически проблеми, който, според специалисти, безпокои не по-малко от 55% от мъжкото население на планетата.

„Размерът няма значение - ще си кажете вие!“ И още как има! И трябва да се отбележи, че в по-голямата си част размерът има значение единствено за самите мъже.

Защо мъжете изпитват синдрома на малкия пенис?

Източникът на проблема се крие в детската възраст, когато момченцата сравняват размерите на своя полов член с тези, които могат да видят в баните, басейна, интернет и т.н.

Разликата в размерите води до зацикляне, което се подкрепя със социалните митове, отнасящи се до този проблем. Когато младият човек по време на пубертета често чува, че размерът на половия член влияе на успехите сред противоположния пол, той започва постепенно да изпитва съмнения и комплекси, които с времето могат да прераснат в синдром на малкия пенис.

Средният размер на пениса, или как влияят на мъжете резултатите от изследванията

Проучванията на средните размери на половия член се осъществяват и коригират със завидна редовност. И всяка следваща информация за средния размер продължава да озадачава мъжете.

Младите мъже се обръщат към специалистите на клиниките по урология с оплаквания за недостатъчните размери на своето достойнство, въпреки че техният размер попада в пределите на средния диапазон, посочва доктор Дейвид Вил от Кралския колеж в Лондон.

При някои мъже, твърде обезпокоени за размерите на своя пенис, се установява дисморфобия – обсесивно-компулсивно разстройство, при което у човек възникват психологически проблеми на фона на силно преувеличения или напълно въображаемия дефект в тяхната външност.

Подобно разстройство често се съпровожда с повишена тревожност, депресии, нарушения на половата функция и т.н.

Данни, които могат да помогнат на мъжете да се избавят от синдрома на малкия пенис

Група учени начело с доктор Дейвид Вил решили да систематизират информацията, свързана с резултатите от изследванията за средните размери на половия член.

За тази цел били анализирани данните от 17-те най-мащабни изследвания и направена корелация на информацията, като били отчетени възрастта, расата и размерите на половия член в спокойно и възбудено състояние. И така – пред вас са най-нови резултати.

Резултатите показват, че средната дължина на половия член в състояние на спокойствие е 9,16 см, а обиколката му е 9.31 см. А във възбудено състояние съответно 13.12 и 11.66 см.

Като дължината в спокойно състояние невинаги е в корелация с тази във възбудено.

За мъжете тази информация трябва да звучи по следния начин – ако вие сте направили сравнителен анализ на размерите в банята във фитнес, резултатите от него не са във ваша полза, то това не означава, че вашият член ще бъде по-малък от на другите мъже в състояние на ерекция.

Авторите на проучването смятат, че техният труд ще помогне на лекарите да успокоят повечето мъже и да ги убедят, че размерът на техния пенис е в пределите на нормата.

Освен това, Британското списание по урология съобщава, че повече от 85% от жените са удовлетворени от размерите на своя интимен партньор.

Кога действително мъжът трябва да се безпокои?

След проведените изследвания британските специалисти стигнали до заключението, че само пациентите с размери по-малки от 7 см във възбудено състояние могат да се разглеждат като кандидати за операция за удължаване на размерите на мъжкото си достойнство.