За запазване на женското здраве, за удължаване на младостта, за хармоничен сексуален живот. Достатъчно ли са аргументите?

Всички ние разбираме – за да имаш красива фигура е необходимо да спортуваш, за да остане лицето ти младо и свежо е необходимо да се грижиш за него, за да бъдат косата и ноктите ти здрави, е необходимо постоянно да се следи за тяхното състояние.

Но защо повечето от нас забравят за интимните мускули, въпреки че от тяхното състояние зависи женското здраве и сексуалната привлекателност, която до голяма степен осигурява успех сред противоположния пол.

Факторът „здраве“

Много рядко жена да не се е сблъсквала с проблеми с пикочно-половата система, а тъй като предотвратяването на много от тях е възможно и необходимо самостоятелно, като по този начин се спестяват време, нерви и пари в обикаляне по доктори и аптеки.

Още в средата на 20-ти век американският гинеколог Арнолд Кегел разработва система от упражнения, позволяваща съзнателно управляване на мускулите на перинеума – най-интимните мускули. Тези упражнения са били препоръчани за жени, които след раждане са имали проблеми със самоволното изпускане на урина.

Освен решаването на горепосочения проблем при укрепването на мускулите се подобрява снабдяването с кръв на половите органи, тоест това е същинска профилактика на женски заболявания. Значително се подобрява хормоналния фон, нормализира се балансът на микрофлората, укрепва местният имунитет.

Добрият тонус на влагалищните мускули облекчава значително раждането, способства за намаляване на болезнените усещания, освен това бъдещите майки, владеещи науката да владеят своето тяло в критична ситуация, а раждането дори и най-лекото да бъде, не може да се определи по друг начин, адекватно реагират на указанията на лекаря.

Коя жена не я безпокои проблема с целулита? Правилно, много трудно е да се срещне такава щастливка.В процеса на тренировки на интимните мускули укрепват също мускулите на седалищните части , на бедрата и на корема.

Ефективното кръвообращение в областта на малкия таз е не само профилактика на женски заболявания, но и подобряване на храненето на кожата по естествен начин.

Вумбилдинг

Редовно прилагайки методиката на Кегел, жените забелязали, че укрепването на интимните мускули не само този проблем, но и увеличава и сексуалната чувствителност. Само по себе си това откритие способствало за популяризиране на методиката и за нейното по-нататъшно развитие.

Към ден днешен заслужава внимание практиката за укрепване на интимните мускули, наречена вумбилдинг. Нейният автор стигнал по-далеч и предложил система, позволяваща развитието на целия вагинален канал, включвайки мускулите и сухожилията.

Следва да отбележим, че упражненията на Кегел са насочени към тренировка на долния вагинален канал.

Може да се каже, че вумбилдинг /В – вагинални, У – управляеми, М – мускули, Билдинг - развитие/ - това е нещо като комплекс от физически упражнения, такива на дихателните органи, а също и специални асани от йогата, насочени към развитието на интимните мускули.

Днес тази гимнастика става все по-популярна, тъй като жената е искала винаги да бъде не само здрава, но и сексуално привлекателна.

Факторът сексуалност

Всички желаят да бъдат любими желани, сексуално привлекателни и всички болезнено понасят изневерите на партньора, ако това се случи. Но нека да погледнем истината в очите – далеч не всяка жена получава удоволствие от интимната близост и не трябва да си мисли, че с умело имитиран оргазъм може да излъже някого.