Що се отнася до интимните ласки, то за жените много по-голямо значение има тяхното качество, а не количеството. За това съобщават австралийски изследователи от Университета на Западен Сидни.

Всъщност изследователите първоначално си поставят за цел да установят какви черти на характера и навици най-често отблъскват хората при търсене на потенциални партньори.

Според резултатите от социологическото проучване, такива качества са ниските материални доходи на потенциалния партньор, това, че не се грижи за себе си и мързелът.

Именно тези 3 фактора често са преграда по пътя към създаването на пълноценни отношения. Освен това резултатите от изследванията също показват, че мъжете проявяват по-голяма заинтересованост от количеството сексуални контакти, докато за нежния пол по-важно е високото качество на половия акт.

Що се отнася до „бързия секс“, то основен фактор, който го препятства е „лошата миризма“ и „недостатъчната хигиена“.

Още повече, че анкетираните от женски пол признават, че най-голямо недоволство те изпитват, когато по време на секс или прелюдия жената твърде много говори.

Що се отнася до нежния пол, то за тях най-голямо значение има мъжката хигиена, показват резултатите от проучването.

Мъжете, които не се грижат за себе си, много рискуват да загубят своите потенциални сексуални партньорки, тъй като именно неподдържането най-много ги отблъсква от тях.

Според самите автори на изследването, такива отблъскващи фактори, вероятно няма да се сторят твърде разумни за тези, които са си съставили погрешно мнение, преувеличавайки собствената си значимост и особеност на „пазара“.

Според резултатите от проучването, в първата десетка на най-отблъскващите фактори влизат неподдържането, мързелът, бедността, липсата на чувството за хумора, отдалеченото местожителство, скуката в леглото, недостатъчната увереност в себе си, твърде силната пристрастеност към гледането на телевизия, ниското сексуално желание и инатът.

Следва да припомним, че по-рано учените от Израел стигнали до заключението, че колкото повече един мъж желае секс и не може да го получи, толкова повече се понижават неговите стандарти при избор на подходяща партньорка.

Но при жените всичко е точно обратното – колкото по-голямо сексуално желание те изпитват, толкова по-избирателни стават в търсенето на партньор.

Същевременно изследване, проведено във Великобритания, спомогна да се установи доколко е вярно твърдението, че представителите на силния пол предпочитат блондинки.

В рамките на проучването експертите провели запитване сред 1000 души, 400 доброволци от мъжки пол и 600 жени. Въпросът на запитаните бил 16-65 години.

Оказало се, че 31% от запитаните мъже харесвали девойки със светла коса, но също толкова от участниците в изследването отдавали предпочитание на брюнетките.

А 10% от запитаните отговорили, че привличат жени с рижав оттенък на косата.
Почти 28% от доброволците си признали, че не ги вълнува цвета на косата на жените, тези мъже не смятали това за показателен фактор за привлекателността.

Британски специалисти също определили, че болшинството от участниците в проучването смятали женските гърди за най-важна част от тялото на своята потенциална партньорка.

Около 40% от мъжете обръщали специално внимание на бедрата на жените. Въпреки това за 45% от запитаните мъже външността била не по-малко важна от чувството за хумор.

Освен това на привлекателността оказвали влияние също физическата форма на жената, този фактор имал значение за 20% от доброволците. Здравето на зъбите на нежния имало значение за 10% от анкетираните представители на силния пол.